5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Iskolákat támogat az abonyi önkormányzat

Pető Zsolt polgármester lapunknak elmondta, hogy Abony Város Önkormányzata nem csak a saját intézményeit támogatja a védekezéshez szükséges eszközök térítésmentes biztosításával, hanem annak ellenére, hogy azoknak nem az önkormányzat a fenntartója, az iskoláknak is segítenek. Ennek megfelelően több alkalommal kaptak az abonyi oktatási intézmények maszkokat, fertőtlenítőszereket, illetve érintésmentes lázmérőt is biztosítottak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megye területét érintő útfelújítások és fejlesztésekről szóló Közgyűlési tájékoztatása szerint 2020. év hátralévő hónapjaiban megvalósul Abonyban a Baross Gábor út felújítása. A beruházás keretében 1.570 méter hosszan egy és kétrétegű burkolatfelújítást végeznek, melynek része lesz a Vasút út – Baross G. úthoz csatlakozó, rossz állapotú szakaszának felújítása is. A beruházást a Magyar Állam finanszírozza.
Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy a Baross Gábor út állapotával és felújításának szükségességével kapcsolatban többször tolmácsolta a környéken lakók kérését Czagány Zsolt a körzet képviselője, melyet követően a városvezetés több egyeztetést is folytatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatóságával. A város számára fontos útszakasz felújítása érdekében Földi László országgyűlési képviselő személyesen egyeztetett az állami fenntartó vezetőivel. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. menedzsmentje gyors intézkedést tett a probléma megoldása érdekében, melynek köszönhetően hamarosan megújulhat az útszakasz.

40 millió forintot nyert Abony útépítésre. Az örömhírt a szeptemberi képviselőtestületi ülésen Földi László országgyűlési képviselő jelentette be. Korábban tárgyalta a képviselő-testület, hogy Abony Város Önkormányzata pályázatot nyújtson be útépítésekre. A kiírás szerint sajnálatos módon csak olyan utak építése támogatható tevékenység, melyek már eleve aszfaltos alappal rendelkeznek. Így Abony a következő utcák felújítására pályázott és nyert: Erzsébet Királyné utca (Ceglédi út – Szelei út között), Csillag Zsigmond utca (Szelei út – Vak Bottyán utca között), valamint a Bethlen Gábor utca. Természetesen a helyi önkormányzat keresi a további lehetőséget arra, hogy a még rossz állapotú abonyi utcák is megfelelő burkolatot kaphassanak. Idén nyáron egy nyertes pályázatból nagyszabású útépítés folyt városszerte. A kivitelező BITUNOVA összesen 55 tonna emulziót használt fel az építkezés során. 340 tonna zúzott kőből készültek el az utak alapjai, 700 m3 mart aszfalt került bedolgozásra. Összesen 14 utcát újított fel a város, jelentős önerő mellérendelése mellett, 14.713,5 méter hosszúságban.

A Bitunova munkatársai a nyári útépítések alkalmával

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...