2.2 C
Cegléd
2025. december 24. szerda
spot_img

Ceglédi ételek jóhírét viszi

Cegléd ikonikusnak számító ételéből a csíramáléból készít elegáns desszertet Tóth Pál séf a TV Paprika és a Spektrum Home műsorában.

– Több éve misszióm, hogy bemutassam a szülőhelyem gasztronómiai kincsét, az alföldi paraszti konyha édességét, a csíramálét.  Ez egyébként trend is, hogy a séfek a lokális alapanyagokkal dolgozva, újragondolják a régi hagyományos recepteket, hogy nem menjenek veszendőbe – mesélte Tóth Pál, korábban a köveskáli Kővirág étterem vezető séfje. – Már Jókúti András és Mautner Zsófi gasztrobloggereknek is bemutattam az újragondolt csíramálét, barnasörös keksz-szel, de vittem a Gourmet fesztiválra is, ott 24 karátos arannyal borítottam a ropogós elemet. Ha komolyabb megkeresést kapok, mindig viszem ezt a ceglédi finomságot, aminek receptje egyébként a tavaly év végén megjelent könyvemben is szerepel. – számolt be a séf, és hozzátette: a másik ceglédikum a laska is rendhagyó módon szerepel a repertoárjában, szarvasgombás tojáskrémmel tálalja az ősi tésztafélét.

Csíramálé, barnasörös keksszel, és malátával (fakéregben)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Mobilház égett Cegléd külterületén

December 20-án, a délelőtti órákban tűz keletkezett Cegléd külterületén,...

Ötszáz ceglédi családot keresnek fel karácsony előtt

Idén is személyesen látogat meg mintegy 500 rászoruló ceglédi...

Történelmi győzelem

Először nyert a Sopron ellen a VBW CEKK Cegléd Történelmi...

Baleset az M4-esen

Hétfő hajnalban közúti baleset történt az M4-es autóúton Cegléd...

A szobrász és a felüljáró

Csurgai Ferenc ceglédi szobrász szabadalmában foglalt technológia alapján gyártották...