3.7 C
Cegléd
2024. november 24. vasárnap
spot_img

Kerthelyiséggel bővült a Kenyeres Birtok Legelő

Kerthelyiséggel és étterem-pubbal bővítették a ceglédi Kenyeres Birtok Legelőt. Cegléden hatalmas sikert aratott idén január 28-ától megnyílt foodtruck, mely a Rákóczi út 16. szám alatt szürkemarha termékeket és ételeket árusít. A tulajdonosok most már átlagban napi 150 adag ételt adnak el és hétvégére érdemes asztalt foglalni, hogy ha a hangulatos kerthelyiségben szeretnénk elfogyasztani a finom falatokat. Nagygyőr Árpád tulajdonossal beszélgettünk a kerthelyiség megnyitása kapcsán.

– Honnan jött az ötlet egy büfékocsi nyitására?
– A Kenyeres Birtok, mely szürkemarha tenyésztéssel és feldolgozással foglalkozik Baján található és tulajdonosa megkeresett minket, hogy teremtsünk piacot a termékének. Fantáziát láttunk a minőségi hústermékekben, ezért a termékfejlesztésbe is beszálltunk: a hús mellett sonkát, felvágottakat, kolbászt, szalámikat gyártott a cég saját feldolgozóüzeme. A pandémia azonban beszűkítette a kiskereskedelmi értékesítés lehetőségeit, az éttermi beszállítások is leálltak. Ekkor gondolkodtunk el azon, milyen úton lehetne a termékeket eljuttatni a fogyasztókhoz. A büfékocsiban történő értékesítésre azért volt lehetőség, mert nem keletkezik közvetlen kontakt a személyzet és a vendégek között. Tavaly szeptemberben kezdtünk neki a munkának és januárra készült el a büfékocsi. Mivel közterületet nem lehet állandóra bérelni, nemcsak Cegléden, de más városokban sem, ezért egy magánportát kerestünk, ahová be lehet húzni a kocsinkat. Ráakadtunk erre a belvárosi kis ékszerdobozra és január 28-án megnyitottunk, akkor még csak elvitelre.

– A nagy siker miatt azonban bővítettetek…
– Mi magunk sem számítottunk rá, hogy ekkora sikert fogunk aratni és ilyen nagy a kereslet a minőségi streetfood ételre Cegléden. A járványhelyzet alatt is megfogalmazódott a vendégek részéről, hogy jó lenne helyben elfogyasztani a finomságokat, de akkor erre nem volt lehetőség. A helyzet változásával mi is eldöntöttük, hogy fejlesztünk: egy kerthelyiséget alakítottunk ki, amelyben egy étterem-pub is helyet kapott. Ötven vendég kényelmes fogadására alkalmas az udvar, és már az első hétvégéken folyamatosan teltházas volt. A 100 %-os elviteles fogyasztás, azonnal 80 % helyben fogyasztásra, 20 % elvitelre módosult. A forgalom tekintetében a kert és étterem-pub megnyitása még 25 %-ot növelt, tehát minden elvárásunk túlszárnyalta. Nagyon sok lett a visszajáró vendég és ami különösen meglepő, hogy augusztusban, amikor kiürül a város és mindenki nyaral, akkor sem esett vissza a vendégforgalom.


– Milyen termékeket kínáltok?
– Kizárólag magas minőségű szürkemarhából készülnek az ételek, a minőséget azért tudja garantálni a tulajdonos, mert saját üzemében dolgozza fel a saját marháit. A folyamatos magas minőséget biztosítja, hogy jelenleg is 1000 szürkemarha legel a Kenyeres Birtokon. Belőlük készülnek a hamburgerpogácsák, tépett hús, grillkolbászok, amelyek szintén a Kenyeres Birtok ottani pékségében készült, hagyományos receptúrájú bucikba és kiflikbe kerülnek. Emellett kaphatók a szürkemarha kolbászok, szalámik, sonkák is. Természetesen a harapnivalóhoz innivalót is kínálunk: kézműves magyar sörök, házi limonádé, helyi borokból fröccs fogyasztható és nagyon finom a kávénk is.

– További terveitek?
– Itt Cegléden szeretnénk majd bővíteni az éttermi szolgáltatást, hogy színesítsük egy kicsit az ételkínálatot, de azt, hogy mivel, még nem árulom el. A másik fejlesztési irány is már finisben van: a sikerre való tekintettel a ceglédi prototípus után egy országos franchise hálózat kiépítésén dolgozunk, amely közepes és nagy vidéki városokat céloz meg, amelyekben még nem elterjedt a minőségi streetfood, de lenne rá kereslet. Szeptember 15-én Kecskeméten az Izsáki úti Tesco parkolójában nyitunk meg egy nagyobb büfékocsit, ezt mi üzemeltetjük majd. De október végén a tulajdonos Szekszárdon és Pécsen is kihelyez egy-egy foodtruckot és segítem őt a megfelelő helyszín és működtető kiválasztásában és a személyzet betanításában a ceglédi tapasztalatokkal.

– Jól tudom, hogy az egész család együtt dolgozik az étteremben?
– Mindig azt vallottam, hogy ha az ember csinál valamit, azt jól kell csinálni és akkor ennek eredménye is lesz. Nagyon örülök, hogy a családom is részt vesz velem ebben a vállalkozásban. Mind a három lányom itt dolgozik: készítik az ételeket és felszolgálnak. Korábban is minden nyáron dolgoztak, de a saját családi vállalkozásban való részvétel még inkább motiválja őket. Nekem az alapanyag beszerzés, munkaerő felvétel marad, meg az a jóleső érzés, hogy valami maradandót alkottunk Cegléden.
Hatalmas öröm látni, hogy szinte egész nap élettel telik meg a Rákóczi útnak ez a része is: ebédelni jönnek a kisgyerekes családok, kávézni az idősebb párok, baráti társaságok egy sörre, hamburgerre beülnek, este pedig jönnek a fiatalok és mindenki jól érzi magát. Jó kapcsolatot ápolunk az itteni fagyizókkal, sörözőkkel, cukrászdákkal és látjuk, hogy milyen sokat tesz hozzá a belváros hangulatához, hogy a ceglédiek és környékbeliek a helyi vendéglátóhelyeket választják és családdal, barátokkal együtt jól érzik magukat a városukban.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ceglédi elismerés a Szent Erzsébet-díjak átadásán

November 16-án, a váci Nagyboldogasszony-székesegyház ünnepi szentmiséjén adták át...

Az ipari mennyezeti lámpák szerepe a mindennapokban

  Az ipari mennyezeti lámpák, vagy más néven csarnokvilágítók, elengedhetetlen...

Szükségük van-e a vállalkozóknak céges lakásbiztosításra?

  A válasz egyértelműen az, hogy igen. De térjünk ki...

Kia Picanto – A kisvárosi cirkáló

A Kia Picanto minden városi autós számára ismert, aki...

Az elmúlt száz esztendő legnagyobb vasútépítési fejlesztése

Az elmúlt száz év legnagyobb vasútépítési fejlesztése valósul meg...