3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Német vendégek a Sportmúzeumban

A közelmúltban a hagyományokat őrző és ápoló vendégek tisztelték meg Cegléden a Kürti Béla Sportmúzeumot.  A sikeres olimpiai részvétel és benne a ceglédi sportolók remek helytállása késztette a németországi Stendal városa Magyarországon nyaraló képviselőit a villámlátogatásra.

Noha Cegléd és Stendal  hivatalosan nem testvérvárosok, az  NDK-beli múlttal bíró barátokkal 50 évvel ezelőtt kezdődött el egy diák-, illetve sportkapcsolat, mely az öt évtized során széles cserekapcsolattá  fejlődött. A  Bem  Szakmunkásképző Iskola és a  Stendali Vasúti Járműjavító égisze alatt tartalmas és emlékezetes  emberi és sportbaráti kapcsolatok szövődtek. A CVSE és a  Stendali Lokomotív Sport Kör közötti sportkapcsolatok – találkozók – emlékezetesek és kiterjedtek a Pest megyei és Shul megyei régiós versenyek megbecsülésére is. A Stendali Lokomotív labdarúgó csapata 1985-ben résztvevője volt a CVSE 50 éves évfordulója alkalmából rendezett tornának.

A fél évszázados baráti viszony keretében Tóth István tanárt a stendhali-ceglédi kapcsolatok lelkes támogatása jeléül az ottani polgármester elismerő oklevéllel jutalmazta.

A stendhali oldalon Peter Gussau, az egykori élvonalbeli német labdarúgó, tanár és utóbb már magániskola tulajdonos a fél évszázados baráti viszony „atyja” és életben tartója.

A   vendég  autójának mindkét  oldalán feltűnt a nyári  forgatagban Stendhal és Cegléd  címere között a  jeles jubileum évszáma. A képen Peter Gussau és Magyar László látható. Az elmúlt öt évtized számtalan ceglédi  embernek  nyújtott  maradandó  emlékeket és többeknek  szép  sportsikereket.

Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...