21.3 C
Cegléd
2024. szeptember 8. vasárnap
spot_img

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

 

 

Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében, hiszen automatikusan vezérlik azok be- és kikapcsolását, illetve az úgynevezett szárazonfutást is megakadályozzák. Az ideális típus kiválasztása ezért épp oly fontos, mint maga a szivattyú, így pedig hozzájárulhatunk a rendszer megbízhatóságához és energiahatékonyságához egyaránt.

 

A Szivattyuk.hu webáruházban szivattyúk és áramláskapcsolók – valamint egyéb szivattyú alkatrészek és tartozékok – is elérhetőek széles körben, amelyek szinte azonnal, raktárról elérhetőek gyors kiszállítással.

 

Mik azok az áramláskapcsolók?

 

Az áramláskapcsolók olyan eszközök, amelyek a folyadék áramlását figyelik a csővezetékben, ez alapján pedig automatikusan képesek elindítani vagy leállítani az adott szivattyút. Amennyiben a rendszerben a vízáramlás megszűnik vagy csökken, a szivattyú leáll, amivel megelőzhető a szárazonfutás és az általa keletkezett súlyos károk egyaránt.

 

Jól látható teáht, hogy kulcsszereppel bírnak a szivattyúk automatizált vezérlése és a rendszer biztonságának megőrzése érdekében. Az eszköz túlmelegedését is megakadályozzák, csökkentik az energiaköltségeket, és a vízellátás is stabilabbá válik általuk. Persze ahány szivattyú, annyiféle áramláskapcsoló-típus és modell létezik, amelyek különböző alkalmazási területeken és rendszerekben alkalmazhatóak – nézzünk ezek közül pár népszerűt, a teljesség igénye nélkül!

 

Népszerű áramláskapcsolók a szivattyúkhoz

 

Többféle modell közül választhatunk tehát, ilyen például az Italtecnica Brio 2000, ami kiváló az öntözőrendszerekhez, és olyan hasznos funkciókkal rendelkezik többek között, mint az említett szárazonfutás elleni védelem. 

 

A Pedrollo EasyPress II kompakt mérettel rendelkezik és ezáltal könnyen is telepíthető, ideális alternatíva háztartási vagy kisebb ipari feladatok ellátására. Ez a két modell a jó ár-érték arányú megoldást jelenti, amivel hatékonyan hozzájárulunk a szivattyú jobb és stabilabb működéséhez.

 

A Grundfos PM1 és a WILO HiControl már inkább a prémiumkategóriát jelentik magas szintű védelmük és megbízhatóságuk miatt. Az ilyen típusok ideálisak például olyan rendszerekhez, ahol a stabil vízellátás és a magasabb üzemi nyomás alapvető követelménynek számítanak. Ezekkel az eszközökkel ugyanis jelentős megtakarítást érhetünk el az energiafogyasztás terén és a rendszer élettartamát is megnövelhetjük.

 

Áramláskapcsolók és szivattyúk beszerzése szakértői webáruházból

 

Amennyiben Ön is áramláskapcsolót vagy épp szivattyút vásárolna, érdemes olyan szakértői webáruházat választani, ahol nem csupán az ideális termékeket találja meg, hanem szakmai segítséget is kap, valamint hasznos tartalmakat olvashat az oldalon. A Szivattyuk.hu webáruház ezeket a kritériumokat mind teljesíti, hiszen a piacon elérhető legjobb márkák mellett a szükséges szakmai tudás sem hiányzik.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Báger Barbara világbajnokságon szerzett sikere

Jordánia fővárosában Ammánban rendezték az U17-es korosztály világbajnokságát augusztus...

Plakátkiállítás Cegléden

Hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi...

Életmentés Abonyban

Abonyi rendőröknek köszönheti az életét az a 73 éves...

Gimnázium átadó

Augusztus 30-án került sor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium...

5 dolog, amiben a bordás kanna verhetetlen 

  Amikor folyamatosan anyagok tárolásának és szállításának nehézségeivel nézünk szembe,...