21.3 C
Cegléd
2024. szeptember 8. vasárnap
spot_img

Az olasz eszpresszó kávé a kultúra részévé vált

 

 

Az olasz eszpresszó kávét már számtalan helyen megkóstolhatjuk, de sokan nem is tudják, hogy ezek a kávék hogyan készülnek és milyen minőséget képviselnek. Utánajártunk, hogy miért lehetnek Magyarországon is ilyen népszerűek ezek a finom italok.

 

A Caffé Perté is megemlíti, hogy az eszpresszó kávé az olasz kultúra része. A kultúra magába foglalja a hagyományt, a családot, a szenvedélyt és a művészetet is. A termékek közül a Made in Italy az elsők között szerepel.

 

Miért váltak ilyen ismertté az olasz kávék?

 

Az olasz termékek a kávék terén, mind a mai napig garanciát kínálnak a minőségi kávéfogyasztásra. Az olaszokat legjobban a professzionalizmus jellemzi, ha a kedvenc italukról van szó.

 

Világhírű termékeik ma már mindenhol elérhetők, így nincsen egyetlen olyan szeglet sem a Földön, ahol ne fogyaszthatnánk előszeretettel ezeket az italokat. A kávé gyártásában előkelő helyen szerepelnek az olaszok, hiszen termékeik mindig tükrözik hagyományaikat.

 

Kávécserjét nem fogunk találni Olaszországban

 

Meglepő, de kávécserjéket nem fogunk látni Olaszországban, mégis a világ egyik legfinomabb reggeli italát itt készítik. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy minden kreativitásukat és tudásukat latba vetik annak érdekében, hogy vezetők legyenek a kávézás terén.

 

Történelmi áttekintés: a kezdetek

 

A velenceiek ismerték fel először Olaszországban, hogy a fekete kávé mennyire fontos lehet mindenkinek. 1585-ben Gianfrancesco Morosini a szenátusnak mutatta be az első kávét, amire még orvosságként tekintettek akkor.

 

A törökök terjeszkedésével párhuzamosan egyre többen ismerték meg ezt az aromás italt és a velencei kereskedőknek köszönhető, hogy folyamatosan elérhetővé vált az országban a kávé.

 

Olaszország első kávézóját nem meglepő módon a Szent Márk téren nyitották meg az 1600-as évek vége felé. Ezután már nagyon gyorsan terjedt a híre a finom italnak, így sorra nyíltak meg a kávézók. Ahogy Magyarországon, úgy Olaszországban is fontos találkozóhelyekké váltak, ahol a társadalom minden tagja megosztotta egymással meglátásait, sőt gyakorta üzleteket is kötöttek.

 

Az olasz kávé titka

 

A kávékultúra, az életstílus és az elkészítés módja is nagyban hozzájárul a népszerűségéhez. A sűrű és igen intenzív ízű kávékat egy nagy nyomású kávéfőzőn készítik, így érik el azt a sűrű és aromás italt, ami oly sokak kedvence.

 

Az olaszok csak reggelire fogyasztanak cappuccinót, hiszen számukra az igazi kávé az eszpresszó. Az éttermekben is nagy tiszteletben tartják ezeknek az italoknak az elkészítését. Az igazi olasz kávékhoz a kávébabokat olasz szakemberek pörkölik meg, ez a titka a helyiek finom italainak.

 

Olaszos pörkölésű kávét ma már Magyarországon is vásárolhatunk, így minden reggel úgy érezhetjük, hogy a tengerparton ücsörgünk, és egy finom csésze feketével boldogan kezdjük a napot. Webáruházakban és szaküzletekben is hozzájuthatunk a termékekhez, így ne sajnáljuk az időt és keressük meg a legfinomabb reggeli kávénk alapanyagát.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Báger Barbara világbajnokságon szerzett sikere

Jordánia fővárosában Ammánban rendezték az U17-es korosztály világbajnokságát augusztus...

Plakátkiállítás Cegléden

Hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi...

Életmentés Abonyban

Abonyi rendőröknek köszönheti az életét az a 73 éves...

Gimnázium átadó

Augusztus 30-án került sor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium...

5 dolog, amiben a bordás kanna verhetetlen 

  Amikor folyamatosan anyagok tárolásának és szállításának nehézségeivel nézünk szembe,...