12.4 C
Cegléd
2024. október 5. szombat
spot_img

Ezért érdemes kipróbálni a szabadulószobát

A mindennapok tele vannak kihívásokkal, ezért feltétlenül szükség van stresszt oldó szórakozásra. A szabadulószoba, vagy más néven kijutós játék pont alkalmas erre, ráadásul számos egyéb előnnyel is rendelkezik. 

 

Az első szabadulószobák a PC-játékokból születtek meg a kétezres évek elején. Azóta elterjedtek az egész világon, hazánkban is több száz található belőlük. Jó választás például a Neverland szabadulószoba

 

A kijutós játék

 

A szabadulószobákban a játékosoknak előre meghatározott időn belül kell kijutniuk a zárt térből úgy, hogy közben meg kell oldaniuk különféle rejtvényeket, kódokat kell szerezniük, valamint ki kell nyitniuk a zárakat és ajtókat. Ez nem csupán szórakozást jelent, hanem kiváló lehetőség a csapatépítésre és az ismerkedésre is. 

 

A szabadulószoba előnyei

 

A szabadulószobák számos előnnyel rendelkeznek, különböző témákat kínálnak, amelynek köszönhetően mindenki könnyen megtalálhatja azt, amely a leginkább megfelel az érdeklődési körének. A Neverland esetében lehet szó például azték sírkamrából való szabadulásról vagy a vadnyugaton történt rablásról. Szóval minden esetben az adott vállalkozástól függ, hogy milyen tematikájú szabadulószobákat készít. 

 

A kijutós játék kommunikációt és csoportmunkát tanít a résztvevőknek. Ennek köszönhetően a cégvezetők és a HR-esek előszeretettel vetik be a csapatépítéskor. A kijutáshoz feltétlenül szükséges, hogy a játékosok támogassák egymást és megosszák egymással a szerzett információkat.

 

A feladatok és rejtvények megoldásához szükség van logikai készségekre és kreativitásra. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy nem kell semmiféle elmélyült tárgyi tudás a feladatok elvégzéséhez, csupán alapvető intelligenciára van szükség. Ennek köszönhetően kortól és végzettségtől függetlenül bárki részt vehet a játékban, emiatt is remek elfoglaltság baráti társaságok és családok számára.

 

A kijutós játékok oldják a stresszt, izgalmat csempésznek a mindennapokba és megemelik az adrenalinszintet. A játék során a résztvevők jellemzően elfelejtik a mindennapi gondjaikat, hiszen kizárólag a feladatok megoldására koncentrálnak.

 

Kik számára ajánlott? 

 

A szabadulószoba szinte mindenki számára ajánlott, hiszen jó szórakozást kínál nemtől és kortól függetlenül mindenki számára. Ha ki kell emelni pár csoportot, akiknek kiemelten jó mulatság lehet, akkor a következők kerülnének a listára. 

 

  • Családok különböző korú tagjai, akik szeretnének a játék által összekovácsolódni. 
  • Párok, akik különleges randevúra vágynak.
  • Születésnaposok, akik egyedi bulit szeretnének.
  • A logikai feladatok szerelmesei, akik a szabadulószobákban kiélhetik hobbijuk egy részét. 
  • A stresszoldásra vágyóknak, akik szeretnének kiszakadni a mindennapokból.
  • Kollégák számára, akik szeretnének az iroda falain túl is találkozni.

 

Fedezd fel te is a különböző tematikákat és válassz kedved szerint!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Tűzeset Abonyban

Kiégett és lakhatatlanná vált egy családi ház Abonyban a...

Gumicsizmában Cegléden

Gumicsizma. Lányoknak 30 éves korig menő a hordása, férfiaknak...

Meghalt egy 19 éves lány Cegléd közelében

Két autó ütközött össze pénteken kora délután a 4-es...

Mivel dobd fel a szürke hétköznapokat?

Van az úgy, hogy az embernek a szürke hétköznapok...

X. Sakkfesztivál

Szeptember 17-én került megrendezésre a Budai Várban a X....