12.4 C
Cegléd
2024. október 5. szombat
spot_img

Öntözésvezérlő: az öntözőrendszer lelke

Nem túlzás azt mondani, hogy az öntözésvezérlő az öntözőrendszer lelke. Ugyanis a segítségével állítható be precízen, hogy milyen rendszerességgel, mennyi ideig, mikor történjen az öntözés. 

 

Öntözésvezérlő: többféle változat is létezik

 

Az öntözésvezérlőket, öntözőrendszereket a Hanga Kertészetben is meg lehet találni, melyek elérhetőek bel- és kültéri, elemes és csapra szerelhető változatokban is. Könnyen alkalmazhatók, több zónával is rendelkeznek, időjárás-érzékelőt, esőérzékelőt tudnak kezelni, így megkönnyíthető az automatizált öntözés. 

 

A távirányítóval működő vezérlő képes akár 300 méterre is elindítani az öntözést, ezzel kivételes kényelmet biztosítva a felhasználónak. 

 

Miért hasznos az öntözésvezérlő?

 

Az öntözőrendszerek leegyszerűsítik a kert locsolását, gyorsan és hatékonyan képesek nagy területen a növények vízellátását garantálni. Az öntözésvezérlő segítségével ezek a rendszerek akár teljes mértékben automatizálhatók, így gyakorlatilag a locsolás minimális emberi beavatkozást igényel.

 

Az öntözésvezérlő programozása nagyon egyszerű – beállítható, hogy milyen gyakran és mennyi ideig működjön a rendszer. Ehhez először csak a bemeneti csatlakozóra kell rákötni a vizet biztosító tömlőt, majd egy vagy több kimenetre a locsolótömlőket, amelyeket végigvezetünk a kerten, és amelyek egy esőztetőben végződnek. Ezután következik a készülék beállítása, amelynek során megadhatjuk az öntözési periódusok gyakoriságát és hosszát.

 

Milyen előnyöket biztosít a vezérlő működtetése?

 

Az öntözésvezérlő használatának számos előnye van:

 

  • Segítségével mindig a legideálisabb időpontokban öntözhetünk. A legjobb a korai, hajnali órákban elvégezni ezt a feladatot, mert ilyenkor a legkisebb a párolgási veszteség.
  • Ha hosszabb időre kell elmennünk otthonról, akkor is biztosítani tudjuk a kert vízellátását. Így nem kell attól tartanunk, hogy a zöldségeink, virágaink a nagy melegben kiszáradnak.
  • Rengeteg fáradságot és időt takarít meg számunkra – az automatizálásnak köszönhetően a locsolással már nem nekünk kell bajlódnunk. 
  • Komplex rendszerként minden egyes elemének megvan a maga funkciója. A vezérlőegység az, ami ellátja a víztakarékos mód irányítását, gazdaságossá téve ezzel az öntözést.
  • Wifis változatai is léteznek, amelyek még további előnyöket kínálnak, hiszen bárhonnan elérhetők, ahol internetkapcsolat is van. Akár a világ minden pontjáról ellenőrizhetjük a működésüket, és még módosíthatjuk a beállításokat is. 
  • A kültéri típusai vízhatlanok, így a parkokban, ipari létesítmények területén is biztonságosan alkalmazhatóak.

 

A vezérlőegységet mindig a gyártó előírásainak megfelelően telepítsük, mert csak így lesz képes tökéletesen működni. A beltéri vezérlőegységet soha ne használjuk kültéren, mert az gyors meghibásodáshoz vezethet, kint csak kültéri változat alkalmazható. 

 

Telepítse Ön is megfelelően, hiszen ez biztosítja azt, hogy hosszú éveken keresztül a hű segítője legyen a kert öntözésében!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Tűzeset Abonyban

Kiégett és lakhatatlanná vált egy családi ház Abonyban a...

Gumicsizmában Cegléden

Gumicsizma. Lányoknak 30 éves korig menő a hordása, férfiaknak...

Meghalt egy 19 éves lány Cegléd közelében

Két autó ütközött össze pénteken kora délután a 4-es...

Mivel dobd fel a szürke hétköznapokat?

Van az úgy, hogy az embernek a szürke hétköznapok...

X. Sakkfesztivál

Szeptember 17-én került megrendezésre a Budai Várban a X....