21.3 C
Cegléd
2024. szeptember 8. vasárnap
spot_img

Új polgármesterek

A június 9-ei helyi önkormányzati és európai parlamenti választás Cegléd környékén kevés változást hozott a települések vezetésében. Általában a jelenleg regnáló polgármesterek vitték el a győzelmet, sőt többüknek nem volt kihívója sem. Egyedül Albertirsán, Csemőben, Nagykőrösön és Törtelen lesz új vezető a települések élén.

Abonyban maradt Pető Zsolt (Városunk Fejlődéséért Egyesület) a polgármester, Nyársapáton Kis Miklós (független), Kőröstetétlenen Pásztor Roland (független), Újszilváson dr. Petrányi Csaba (független), Tápiószőlősön dr. Szoboszlai Árpád (független), Ceglédbercelen Török József (független), Jászkarajenőn Palya István (Fidesz), Kocséron pedig Hriagyel Csaba (Fidesz).

Változott viszont a vezető személye az alábbi településeken: Csemőben Szűcs Judit (független) nyert Bögös Istvánnal szemben, Nagykőrösön dr. Czira Szabolcs nem indult, hanem az alpolgármester dr. Körtvélyesi Attila (Fidesz) vitte el a győzelmet. Törtelen Godó Tibort a korábbi polgármester Godó János (Fidesz) váltja. Albertirsán pedig Jutasiné Klein Kitti (KDNP) lesz a város első asszonya. Lapunk az új polgármestereket felkérte, hogy mutatkozzanak be és osszák meg a programjukat, terveiket az olvasókkal.

Albertirsa

Jutasiné Klein Kitti 41 éves, születése óta Albertirsán él családjával. „Diplomámat munka mellett, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán szereztem meg, majd ezt követően négy éven keresztül dolgoztam egy közjegyzői irodában irodavezetőként. Ezután 11 évig egy magáncégnél kereskedelmi vezetőként az üzleti élet rejtelmeibe nyerhettem bepillantást. Jelenleg a Szent István Intézet munkatársa vagyok, 2019 óta pedig az 1. számú egyéni választókörzet képviselője, illetve a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnökeként is dolgozom.

A csapatunk és szakértőink segítségével megálmodott programterv a lakossági visszajelzések alapján tematizálta a legfontosabb tennivalókat a város életében. Természetesen az elvégzendő feladatok között vannak kiemelten sürgős lépések, ilyen például a közműhálózatunk fejlesztése, azon belül az ivóvíz hálózatunk modernizálása és a csatornahálózatunk kapacitásának bővítése olyan feladat, melyet a megnövekedett lakosságszám okán sürgősen el kell végeznünk.

Hasonlóan magas prioritást kapott a város közlekedésének kérdése. Ezen a területen nagyon alapos áttekintésre van szükség, hiszen különös figyelmet kell fordítanunk a kevésbé karbantartott szakaszokra is. Emellett természetesen a tömegközlekedés fejlesztése, racionalizálása sem maradhat el. Meggyőződésem, hogy egy szakmailag jól ütemezett felújítási és fenntartási tervvel tudunk belekezdeni a közlekedésfejlesztési programba.

Régi tervem, hogy városunkban állandó kormányablak jöjjön létre. Célom, hogy ebben a ciklusban ez a kezdeményezés megvalósulhasson. Természetesen további fejlesztéseket szeretnénk elindítani szociális és egészségügyi területen és a város kulturális életében is. Mindhárom szegmensben egyszerre gondolunk az idősebb és a fiatalabb korosztályra, hiszen az ellátás biztonsága és fejlesztése legalább annyira fontos, mint a prevencióra való nevelés. Ugyanezt a generációkon átívelő elképzelést kívánjuk szem előtt tartani közösségi tereink és közösségi életünk fejlesztése során is. A következő ciklus alatt folyamatos és közvetlen kapcsolatot tervezünk a lakossággal, ezért fontos feladat lesz a kommunikációs felületek innovációja.

Üdvözlendő, hogy városunk lakosság száma folyamatosan növekszik, ami köszönhető az agglomeráció közkedveltségének, illetve az egyre magasabb gyermekszámnak is. Oktatási, sport és szabadidős lehetőségeink tekintetében előremutató beruházásokra készülünk. Strandunk innovatív fejlesztési terv keretében újulhat meg, szem előtt tartva a rentábilis működtetés fontosságát.

Talán a legfontosabb, hogy a lakosság bevonásával, a pontos és átlátható tájékoztatással, valamint szakmailag kidolgozott programunkkal szeretnénk együtt elindítani Albertirsát egy olyan fejlődő pályán, amely mind elhelyezkedéséhez, mind múltjához méltó jövőképet vázol fel városunk számára.” – tájékoztatott az újonnan megválasztott polgármester.

Csemő

Szűcs Judit Csemő-Zöldhalomban él születése óta, immár 3 gyermekes családjával. Közgazdász-kommunikáció szakon végzett a Corvinus Egyetemen. Pénzügyi specialista pozícióban dolgozott mostanáig a Nokia Siemens multinacionális vállalatnál.

„Legfontosabb küldetésemnek azt tartom, hogy továbbra is jó legyen Csemőben élni, egyetlen külterületi lakos se érezze azt, hogy ő szélen van, a leghatékonyabban aknázzuk ki a településünk adottságait, helyzetét, hagyományait és eredményeit.

Mottóm, hogy a külterület ugyanolyan fontos, mint a központ, hisz mindenki számít! Kiemelt feladatomnak tekintem a szemétszállítás megoldását a külterületen, a dűlőutak minőségének javítását, a közvilágítás bővítését, a közbiztonság növelését, a belterületi utak, járdák javítását, szelektív hulladékgyűjtő és zöldhulladék lerakó kialakítását, a vízhálózat bővítését, kerekpárút építését Csemő és Cegléd között, közösségi alközpontok létrehozását a külterületen is, és mozgó ügyintéző pontok, egészségügyi pontok kialakítását.

Csemő már országszerte ismert település. Népszerűsíteni kívánom turisztikai vonalon, az ide látogató vendégeknek értékesíthető programkínálattal, a falusi vendéglátási lehetőségek lakossági kibővítésével.

Az egészségügyi ellátásban a várandósság követés, korai fejlesztés, családvédelem kiemelten fontos számomra az idősek gondozása mellett. A tanyagondnoki hálózatot is tervezem bővíteni. Hantházára és a Vett út környéki területre játszóteret, fedett szaletlit és kihelyezett mellékhelyiséget szeretnék telepíteni.

A civil szerveződések segítését, támogatását nagyon fontosnak tartom. A már meglévő adottságainkat jobban kihasználva  közösségépítő programok szervezését szorgalmazom. Terveim között van egy olyan információs szolgáltató központ létrehozása (mozgó pontként is üzemeltetve a külterületeken), ahol segítséget lehet kapni az ügyintézésekhez (fénymásolás, hivatalos levél megírása, stb.), ahol könnyedén lehet találni helyben szakembert, munkalehetőséget, illetve információt kapható, hogy kitől milyen termékeket lehet helyben megvásárolni. A beiktatásom és munkába állásom június 18-án  megtörtént, de az új képviselőtestülettel az országgyűlési szabályozásnak megfelelően csak októbertől kezdődhet a munka, addig a fennálló képviselőtestülettel dolgozom.” – számolt be az új településvezető.

Nagykőrös

Dr. Körtvélyesi Attila tősgyökeres nagykőrösi családba született, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett. Tanulmányait követően, lokálpatriótaként töretlenül Nagykőrösért dolgozik. Korán, nagyon fiatalon belekerült a helyi közéletbe, a helyi politikába és a nagykőrösi Fidesz csoport elnökévé választottak. 2006-ban Dr. Czira Szabolcs polgármester kezdeményezésére a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról mandátumot kapott. 2010-ben már, mint egyéni képviselő sikerült győznie a Bokrosi városrészen és ezt megismételte 2014-ben és 2019-ben is. 2011 óta Nagykőrös város alpolgármestere. Szereti Nagykőröst, érzi a nagykőrösi lelkületet. A politika mellett aktív közösségi feladatokat is elvállalt, az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös köztestület elnöke és a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának tagja. Nős, felesége általános iskolai pedagógus, két kisgyermek boldog édesapja. Családjával Nagykőrösön él.

2024. június 9-én Nagykőrös polgármesterének választották, 5143 szavazatot kapott. Nagykőrös mind a 8 választókerületében, mind a 20 szavazókörében ő kapta a legtöbb szavazatot. Földi László országgyűlési képviselő közbenjárására Dr. Körtvélyesi Attila a Fidesz-KDNP Pest vármegyei listáján a 4. helyet kapta, így októbertől a Pest Vármegyei Közgyűlésben is Nagykőrös érdekeit fogja képviselni. Jelmondata: Együtt, tovább Nagykőrösért!

Polgármesteri programjának célja a megkezdett munkafolytatása. Számos városfejlesztési terv vár megvalósításra, melyet az uniós források megnyílásával szeretne megvalósítani, továbbá a nagykőrösiek hétköznapi életét még tovább könnyíteni, még élhetőbbé tenni Nagykőröst.

Törtel

Godó János mezőgazdász, a FIDESZ Törteli csoportjának elnöke. „Családommal és a törteli FIDESZ csoport tagjaival, szimpatizánsaival, községünk érdekeit képviseljük évtizedek óta.  8 évig vettem részt képviselőként a helyi testület munkájában. 2010-től, 2014-ig a törteli választópolgárok akaratából polgármester lehettem. 2010-ben mínusz 143 millió Ft-tal vettem át a hivatalt. Polgármesterségem végén az átadáskor 55 millió Ft plusz volt a kasszában, ami erős alap lett az elmúlt évek pályázatainak önerejéhez. Törtel becsülettel talpra állt. Ezután 1 milliárd 500 millió Ft pályázati pénz érkezett az államtól Törtel községnek. Sajnos, ezzel a lehetőséggel nem sikerült élni a 10 évig regnáló, most távozó vezetésnek.  Például a teljesen felújított óvoda tetőszerkezete lebontásra került és több éve torzóként éktelenkedik a falu központjában. Az óvodás csoportok kényszermegoldásból a falu, különböző részein, különböző helységekben vannak elhelyezve, teljesen szabálytalanul. Az óvodát minél előbb használható állapotba kell hoznunk, mert a gyermekeket, dolgozókat, szülőket meg kell kímélni ezektől a kellemetlen élethelyzetektől.  Fontosnak tartom, hogy egy átfogó pénzügyi és vagyoni helyzetkép felmérése után tájékoztassam a lakosságot az Önkormányzat valós anyagi helyzetéről. Az eddigi pályázatok kivitelezését rendbe kell tennünk, be kell fejeznünk! Nagyon fontosnak tartom a gyermekek, felnőttek, és idősek szabadidős és versenysport lehetőségének biztosítását. Ezért a sportpályát, amely sajnálatos módon pénzügyi tartozás miatt bezárásra került, vissza kell szerezni és visszaadni a törteli lakosoknak. Fontos feladat még  a helyi egészségügy javítása, az úthálózat további fejlesztése, javítása, új utak, járdák építése. A térkő gyártás felülvizsgálata és saját felhasználásra történő gyártása. Törtelnek vissza kell szerezni a becsületét, hogy újra fontos pályázatokat tudjon elnyerni. Ezen fogunk tevékenykedni.” – fogalmazott a polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Báger Barbara világbajnokságon szerzett sikere

Jordánia fővárosában Ammánban rendezték az U17-es korosztály világbajnokságát augusztus...

Plakátkiállítás Cegléden

Hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi...

Életmentés Abonyban

Abonyi rendőröknek köszönheti az életét az a 73 éves...

Gimnázium átadó

Augusztus 30-án került sor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium...

5 dolog, amiben a bordás kanna verhetetlen 

  Amikor folyamatosan anyagok tárolásának és szállításának nehézségeivel nézünk szembe,...