21.3 C
Cegléd
2024. szeptember 8. vasárnap
spot_img

Tippek bidé vásárlásához

 

 

A bidé még ma is sok család számára ismeretlen használati eszköz annak ellenére, hogy az eredete egészen a 17. századig nyúlik vissza. Azonban az is igaz, hogy egyre több háztartásban találkozhatunk vele, és ma már többen keresik a bidét is a szaniterek között.

 

Mondhatjuk azt is, hogy ez egy trend, de azért nem lenne minden esetben helytálló állítás. Persze a legfelkapottabb alkalmazási területek közé tartoznak a szállodák. Nemcsak külföldön, hanem kis hazánkban is sok hotelben megtalálhatók.

 

Azonban a háztartásokban is nő az igény a bidék iránt. Ebben a cikkben ezzel foglalkozunk egy kicsit, hogy teljesebb képet kaphasson. Tartson velük, és megmutatjuk, hogy milyen előnyei vannak, illetve mire kell figyelni a vásárlás során.

 

Mit jelent a bidé?

 

A bidé elsődleges feladata, hogy a WC használata után fennmaradt szennyeződéseket hatékonyan eltávolítsa. Ezt pedig egy vízsugár segítségével látja el, így kevesebb WC-papírra lesz szükség.

 

A Global Viva Market bidé választékában találhatunk számunkra megfelelő modellt. Az interneten kutatva azonban elektromos változatok is fellelhetők, ellenben a manuális bidé nagyon hasonlít egy WC és egy mosdókagyló kombinációjára.

 

A régebbi típusok még karokkal és csappal voltak felszerelve. A legújabb modellek azonban már teljesen mások. Főleg az elektromos kivitel, nemcsak első és hátsó szórófejjel találkozhatunk, hanem fűtött ülőkével, vagy akár önfertőtlenítő üzemmóddal is.

 

Melyek a bidék előnyei?

 

Az egyik legelterjedtebb előnye a nagyobb fokú higiénia. Az illemhelyiségből való távozásunk sokkal tisztább érzettel párosul. A megfelelő higiénia megteremtése leginkább a pandémia idején kapott új értelmet a bidék tekintetében.

 

Természetesen nem a vírus elleni harc meghatározó elemeként tekintettünk a WC-ben található berendezésre, de sokkal nagyobb figyelmet szenteltünk akkoriban a higiéniára. Ebből a szempontból a kereslet is megnőtt a bidék iránt a világjárvány idején, de ma is keresett szaniter maradt.

 

A másik nagyon fontos előnye, hogy környezettudatos megoldás. Mivel kevesebb WC-papírt használunk a bidé alkalmazásával, ezáltal máris sokat teszünk a környezetünk védelme érdekében.

 

Mire figyeljünk a vásárlás előtt?

 

Az első szempont nagyon általános, hiszen szinte mindenkinek ez az első kérdése: mennyibe fog kerülni? Ebből a szempontból az első dolog, amit tisztázni kell, hogy mekkora összegből gazdálkodhatunk.

 

Emellett persze meg kell nézni azt is, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre a helyiségben a bidé számára. A kicsi illemhelyek sajnos nem minden esetben teszik ezt lehetővé, de erre az eshetőségre is gondoltak a gyártók a WC-vel kombinált modellekkel.

 

Az elektromos bidé pedig már csak a kényelmi szempontjainknak megfelelően kerülhet előtérbe. Ezek a darabok rengeteg plusz előnnyel rendelkeznek, így érdemes közöttük is keresgélni.

 

Egy bidé vásárlása előtt nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a lényeges szempontokkal, nemcsak a kialakítására vonatkozóan, hanem a funkciókat tekintve is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Báger Barbara világbajnokságon szerzett sikere

Jordánia fővárosában Ammánban rendezték az U17-es korosztály világbajnokságát augusztus...

Plakátkiállítás Cegléden

Hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi...

Életmentés Abonyban

Abonyi rendőröknek köszönheti az életét az a 73 éves...

Gimnázium átadó

Augusztus 30-án került sor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium...

5 dolog, amiben a bordás kanna verhetetlen 

  Amikor folyamatosan anyagok tárolásának és szállításának nehézségeivel nézünk szembe,...