3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly – számolt be a hírről a klub közösségi oldalán. A csapat az NB I-ben az 5. helyen végzett, a Magyar Kupában a 3. helyet szerezte meg. Versenyzői és eddigi edzői pályafutása alatt 27 évet dolgozott ceglédi színekben, ami minden szinten egyedülálló.
Klubja így búcsúzott az “örökös ceglédi vezetőedzőtől”: „Városunk legnépszerűbb sportjának, a kézilabdának évtizedek óta jeles alakja, aki játékosként, edzőként is a legmagasabb szintet képviselte! Versenyzőként NB I-es és NB I/B-s csapatokat erősített. A csapat az NB I-ben az 5. helyen végzett, a Magyar Kupában a 3. helyet szerezte meg. Versenyzői és eddigi edzői pályafutása alatt 27 évet dolgozott ceglédi színekben, ami minden szinten egyedülálló!

Nagy Károly 1975-ben került be a Közgép NB II-es kézilabdacsapatába és az országos ifjúsági válogatottba. Néhány év múlva már NB I/B-s és NB I-es klubokban játszott (Budapesti Honvéd, Szondi SE, Szolnoki Olajbányász). 1982 és 1988 között a ceglédi Közgép NB I/B csapatának játékosa és 1998-1990 között utánpótlás edzője is, majd 1998-ig Szolnokon utánpótlásedző és az NB I-es csapat vezetőedzője. 1992-ben az országos Testnevelési és Sporthivatal Kiváló utánpótlásnevelő edző díjjal tüntette ki. 1995-ben szerzett diplomát a Testnevelési Egyetemen.
1998-2003. között ismét vezetőedzője a ceglédi NB I-es csapatnak. 2002-ben munkáját Pest megye legjobb edzője díjjal ismerték el. 2003-2013. között különböző NB-I es csapatok vezetőedzője volt. 2007-ben az utánpótlás-nevelési stratégiát szolgáló Héraklész program keretében a legjobb férfi edzője díjjal tüntették ki. Számtalan válogatott kézilabda játékos került ki a kezei alól. Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Nagy Károlynak a sportéletben nyújtott kiemelkedő munkássága elismeréseként ítélte oda 2023-ban a “Cegléd Város Sportjáért” szakmai kitüntetést. Mindezeken túl Nagy Karcsi ceglédi öröksége túlmutat a kézilabda sikerein. Egyéniségével, karizmatikus megszólalásaival, mindig is több volt és lesz is mint a nagy átlag! A klub nevében köszönjük a munkádat Karcsi, te a szívekben mindig is “örök ceglédi vezetőedző” maradsz!” – írták a CKKSE közösségi oldalán.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...