21.3 C
Cegléd
2024. szeptember 8. vasárnap
spot_img

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik a sportvilág érdeklődésének súlypontját. Legutóbb Tokióban hat ceglédi kötődésű bajnokunk képviselte szűkebb pátriánkat, Párizsban öten lesznek, vannak – akik városunk szülöttei, vagy sportpályafutásuk, nemzetközi helytállásuk nagyban kötődik Ceglédi sportpályafutásukhoz, klasszissá érésükhöz.

Judóban Ungvári Attila (jelenlegi klubja Budaörs), Özbas Szofi (jelenlegi klubja BHSE) mellett a saját nevelésű újonc Végh Zsombor (CVSE) is tatamira léphet Párizsban.

Végh Zsombor

Vízilabdában Jansik Szilárd (jelenlegi klubja az FTC) Tokióban bronzérmes volt, Európa- és Világbajnokunk reményeink szerint ezúttal is éremesélyes lehet a magyar csapattal.

Ecseki Nándor

Az ötödik ceglédi kötődésű olimpikonunk ugyancsak egy „őshonos” helyi sportág képviselője az olimpiai játékokon. Asztaliteniszben Ecseki Nándor, a vegyespáros versenyszámban vívta ki a részvétel jogát. Ó jelenleg külföldi klubban versenyez. A Cegléden (CVSE) eltöltött hosszú, ifjúkori évei alatt vált élvonalbeli játékossá.

Az öt kiváló sportoló mellett az olimpiai csapat résztvevői között van Ceglédről a judósok edzőjeként Ungvári Miklós, aki jómaga is négy (!) olimpián vett részt versenyzőként, valamint Lőrincz Viktor tokiói ezüstérmesünk, aki a birkózó válogatott edzőjeként segédkezik majd Párizsban.

Párizsban van Harczi Zsolt is, aki a Magyar Asztalitenisz Szövetség új szakmai igazgatója július 1-től. Tapasztalataira és tudására nagy szüksége van a sportágnak. Harczi Zsolt játékosként és edzőként három olimpián is tagja volt a magyar delegációnak.

Gyarmati Zsolt

Az olimpiai játékok történetében először amatőr futók is lefuthatják a maratont, ott, a hivatalos verseny helyszínén. Ehhez egy több éven át tartó kihívást kellett teljesíteniük a jelentkezőknek és közülük sem mindenki nyert lehetőséget arra, hogy a versenyen részt vegyen. A kiválasztottak között van egy ceglédi futó: Gyarmati Zsolt is rajthoz áll majd Párizsban augusztus 10-én este 9 órakor.

Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Báger Barbara világbajnokságon szerzett sikere

Jordánia fővárosában Ammánban rendezték az U17-es korosztály világbajnokságát augusztus...

Plakátkiállítás Cegléden

Hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi...

Életmentés Abonyban

Abonyi rendőröknek köszönheti az életét az a 73 éves...

Gimnázium átadó

Augusztus 30-án került sor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium...

5 dolog, amiben a bordás kanna verhetetlen 

  Amikor folyamatosan anyagok tárolásának és szállításának nehézségeivel nézünk szembe,...