13.3 C
Cegléd
2024. szeptember 16. hétfő
spot_img

Korrupcióval gyanúsítják a polgármestert

Korrupcióval gyanúsítanak egy Pest vármegyei polgármestert. A gyanú szerint rendszeresen fogadott el pénzt egy vállalkozótól, hogy az önkormányzat az ő cégével kössön szerződéseket. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Információink szerint Cegléd környéki településről van szó, ahol ősztől már új polgármester kezdi meg munkáját.
Az ügy lényege és a megalapozott gyanú szerint a polgármester, az önkormányzattal vállalkozási szerződést kötő gazdasági társaság vezetőjével korrupciós kapcsolatot alakított ki. Ennek keretében a polgármester hivatali pozíciójával visszaélve rendszeresen kért jogtalanul vesztegetési pénzt a cégvezetőtől, aki ezt oda is adta annak érdekében, hogy az önkormányzat a cégével vállalkozási szerződéseket kössön. A gyanú szerint a polgármester a vállalkozási szerződések megkötéséért a gazdasági társaság ügyvezetőjétől 2020 és 2022 között a saját részére és az általa képviselt helyi sportkör számára milliós nagyságrendű pénzt kért. A cégvezető a tervezett közcélú beruházások kivitelezési munkáiban való részvétel reményében, a polgármester hivatali működésének befolyásolása érdekében ígéretet tett a sportkör támogatására.
Az érintett cég megközelítőleg 250 millió forint értékű vállalkozási szerződéseket kötött az önkormányzattal, amiért cserébe a cégvezető 14-15 alkalommal nagyságrendileg 9 millió forintot adott a polgármesternek, továbbá nagyjából 5 millió forintot juttatott a település vezetőjének elnöksége alatt álló helyi sportkörnek a labdarúgás támogatására. A nyomozó ügyészség 2024. augusztus 7-én kutatást és lefoglalást végzett a település önkormányzatának polgármesteri hivatalában, illetve az elkövető lakóhelyén. A korrupciós bűncselekmény elkövetésével meggyanúsított polgármester nem tett vallomást. A gyanúsított szabadlábon védekezik.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Megnősült Ungi

A hétvégén megnősült Ungvári Miklós olimpikon, Cegléd büszkesége, akinek...

Ivóvízhálózat karbantartás

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az ivóvízhálózat szokásos őszi karbantartása keretében 2024....

A 10 legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon

Az emberek többségének szüksége van egy kis lazításra, főleg...

Taco Puerto: Az ízek új otthona

A vendéglátás világa sokszor születik meg a szenvedélyből és...

Retró életérzés a Léna bisztróban

A Léna bisztró idén nyáron júniusban nyitotta meg kapuit...