3.1 C
Cegléd
2024. október 22. kedd
spot_img

Tűzijáték: legyen vagy ne legyen?

Több ceglédi közéleti fórumon tette közzé a polgármesternek és a képviselőknek címzett levelét egy lakos arról, hogy ne tartsák meg az augusztus 20-ai tűzijátékot.

„Megelőzve Önöket, hogy az augusztus 20,-i tűzijátékkal kapcsolatban KIKÉRJÉK a ceglédiek véleményét, több ceglédi facebook oldalra ( Pl.Cegléd Panoráma Fórum, Ceglédről Kerek Perec, Hangosbeszélő,Ceglédi Öregszőlő lakó- üdülőövezet, valamint saját oldalamra) feltettem egy felajánlást, a ceglédi kórház hiányosságainak pótlására. A többszáz hozzászólás,  lájkolás egyértelműen bizonyítja, hogy a tűzijáték költségeit szívesebben költenék egészségügyi célokra. Kiderült,  hogy nem csak a Rákóczi úti rendelőkben igyekeznek kisméretű ventillátorokkal könnyíteni a kialakult helyzeten, de pl. a kórház Sürgősségi osztályán is hasonló a helyzet, a kórtermekben pedig tarthatatlan. Ezért tartjuk fontosabbnak az egészségügyre költeni, ezzel is megkönnyíteni sok beteg várakozását, gyógyulását,  mintsem a tűzijáték 20 percére. 2020.- 21.- 22-ben Dr. Csáky András Polgármester úr kikérte a véleményünket aug. 20.-a előtt, és be is tartotta az ígéretét, meghallgatott bennünket, elfogadta a közvéleményt, a tűzijáték el is maradt, ami nagy megkönnyebbülés volt, főleg a kutyások lélegeztek fel. Nem tudjuk, hogy 2023-ban miért nem kérdezett meg minket, de lett is durrogtatás, holott a véleményünk, mint ahogy most is kiderült, azóta sem változott!  Valaki éppen most hívta fel a figyelmemet a Ceglédről Kerek Perec oldalon, hogy a plakátokon már szerepel a tűzijáték megtartása.  “El van döntve. Cirkusz és kenyér a népnek!” Szerintem csak cirkusz, kenyeret ebben az országban nem osztogatnak! (…) „Ha már nem kérik ki a véleményünket, habár még idejében szólunk, és nem veszik figyelembe a kérésünket, egyértelmű, hogy nem a mi érdekeinket tartják szem előtt, nem minket képviselnek. Augusztus 20.-án kiderül, hogy odafigyelnek-e ránk, vagy csak választáskor voltunk / vagyunk fontosak!” – fogalmazott G. Ági.

A bejegyzéssel sokan egyetértettek, a kezdeményezést támogatták, mások azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a kórház fejlesztése és a nemzeti ünnep hagyományainak megélése nem áll szemben egymással.

„Elképzelem, ahogy egy amerikai kisvárosban bejelenti a városvezetés, hogy elmarad a július negyedikei tűzijáték. Másnap le is lövik őket. Ilyen hazafiatlanság ott elképzelhetetlen lenne.” – fogalmaz az egyik hozzászóló.

Egy másik pedig azt vetette a posztoló szemére, hogy tartsa tiszteletben azok véleményét is akik szeretik a tűzijátékot.

„Kérem ne állítsa be a többség kérésének a fentieket. Ha csak azokat venné számba, akik vették a fáradságot, és kimentek megnézni, azok számához nem is hasonlítható az ön like-jainak száma. Egyetértve azzal, hogy az állapotokon javítani szükségeltetik, ezt ne állítsa be úgy pár “kedvelés” alapján, mintha az egész város kívánsága lenne.

Azt nem is minősíteném inkább, hogy lehülyéz embereket, köztük gyerekeket, akiknek szórakozást, és élményt jelent a program. A véleményét nem a városra, hanem egy szűk, egyforma nézeteket valló csoportjára alapozza. (…) A megoldandó problémára szervezzen összefogást, adakozást – ezt még én is támogatnám -, bármit, ami nem az amúgy is a városban ellehetetlenített szórakozás rovására menne.” – írta egy másik hozzászóló.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...

Ungvári Miklós a rádióban

A Nemzeti Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége Ungvári Miklós,...