13.3 C
Cegléd
2024. szeptember 16. hétfő
spot_img

Amire egyszer talán mindenkinek szüksége lesz

A fogimplantátum alkalmazása a jelenleg legmodernebb, leghatékonyabb fogpótlási módszer, mely rendkívüli időtállóságának is köszönheti a népszerűségét. A fogbeültetéseket Magyarországon is egyre nagyobb számban alkalmazzák a fogászati klinikák.

 

Ennek ellenére viszonylag kevesen ismerik még a Potidental fogászatnál is elérhető fogimplantáció előnyeit. Ezért szeretnénk a következő cikkben hasznos és érdekes információkat megosztani mindenki számára, akiknél szükségessé vált a hiányzó fogak pótlása.

 

Viszont rendszeres fogászati szűrésekkel és a még egészséges fogainak megóvásával, elkerülhetővé válhat a fogpótlás szükségessége.

 

Mi az a fogimplantátum?

 

A fogászati implantátum egy csavar alakú műgyökér, melyet ​​a foghiánnyal rendelkező páciensek szájában az állkapocscsontba ültetnek be. Az implantátumok általában titánból vagy titánötvözetből készülnek.

 

Természetes hatásuk és azonos funkciójuk által tartós megoldást kínálnak az elvesztett fogak pótlására. A titán biokompatibilis, vagyis biztonságosan használható az emberi szervezetben, ráadásul képes az élő szövetekkel való integrálódásra, körül tudja nőni a csont.

 

Milyen problémákat okozhatnak a hiányzó fogak?

 

Az esetleges foghiány nem csupán esztétikai, hanem funkcionális problémákat is okozhat. Csökkenhet a fogak rágó ereje, a meglévő fogak pedig elmozdulhatnak, bedőlhetnek a hiány irányába, így a gyökerük elveszítheti a stabilitásukat.

 

Megnő a fogínygyulladás kialakulásának az esélye. Fájdalmas lehet a rágás, valamint az állkapocscsont gyengülhet, elvékonyodhat, mert nem éri terhelés.

 

Később állkapocsízületi gyulladás jelentkezhet. Súlyosabb esetben pedig deformálódhatnak az arc- és nyakizmok, melyek a gerincre, majd az egész testre is negatív hatást gyakorolhatnak, a tartás és a járás megváltoztatásával.

 

Hogyan kell elképzelni egy fogbeültetést?

 

A fogorvos a konzultáció során felállít egy egyéni kezelési tervet. Amennyiben szükséges, csontpótlással kezdődik a kezelés. Ezután ültetik be az implantátumot, amit a gyógyulási fázis követ. Ezt követően pedig rögzítik a végleges fogpótlásokat.

 

Fájdalmas a fogimplantátum beültetése?

 

Bár elsőre elég ijesztőnek tűnhet a fogbeültetés hangzása, semmivel sem fájdalmasabb, mint bármelyik egyéb fogászati kezelés. Valójában egy rutin beavatkozás, ahol a fogorvos a legmodernebb fogászati technológiák segítségével a páciens komfortérzetét helyezi előtérbe.

 

Mikor nem lehetséges a fogimplantátum alkalmazása?

 

Általában minden esetben el lehet végezni a fogbeültetést. A következő esetekben viszont sajnos fennáll a fogászati beavatkozás sikertelenségének esélye.

 

Például, ha súlyos csonthiány áll fenn az állkapocsban, bizonyos gyógyszerek mellékhatása, az immunrendszer működésének problémái vagy a dohányzás is okozhat implantátum kilökődést.

 

Akár már hiányzó fogait szeretné pótolni, akár a tökéletes hollywoodi mosolyt szeretné megkapni egy kerámiahéj által, várja egy állapotfelmérésre a debreceni Potidental fogászat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Megnősült Ungi

A hétvégén megnősült Ungvári Miklós olimpikon, Cegléd büszkesége, akinek...

Ivóvízhálózat karbantartás

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az ivóvízhálózat szokásos őszi karbantartása keretében 2024....

A 10 legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon

Az emberek többségének szüksége van egy kis lazításra, főleg...

Taco Puerto: Az ízek új otthona

A vendéglátás világa sokszor születik meg a szenvedélyből és...

Retró életérzés a Léna bisztróban

A Léna bisztró idén nyáron júniusban nyitotta meg kapuit...