13.3 C
Cegléd
2024. szeptember 16. hétfő
spot_img

Tapasztalatok a lágylézer-terápiás kezelésről

A lágylézer-fény sokféle egészségügyi panasz kezelésében nyújt hatékony segítséget. A terápiás lehetőségek kutatása napjainkban is folyamatban zajlik, és ezek eredményeinek függvényében felhasználási köre folyamatosan bővül.

 

Mikor jelent megoldást a lágylézer-terápia?

 

Az elmúlt évtizedekben felhasználási területe jellemzően a sportorvosi kezelésekre korlátozódott, de mostanra a felhasználási terület jelentősen kiszélesedett, és már nem csupán a sportsérülések kezelésére vetjük be. 

 

Az olyan lágylézer-fényt használó gépek, mint amilyenek a Gyógylámpabolt webáruházban kapható Smart Laser készülékek, az alábbi felhasználási területeken jelentenek sikeres gyógymódot:

 

  • Reumatológia
  • Fizikoterápia
  • Rehabilitáció
  • Fogászat
  • Bőrgyógyászat
  • Általános orvoslás
  • Fül-orr-gégészet
  • Gyermekgyógyászat
  • Urológia
  • Ideggyógyászat egyes területei
  • Állatgyógyászat

 

Milyen elven működik a terápia?

 

Már a múlt század első felében megállapították, hogy sejtjeink mitokondriuma fényérzékeny, és a különböző fajtájú fényekre eltérő módon reagál. Ezt a jelenséget használjuk ki a lágylézer-terápia során. Ezeknek a kezeléseknek a során ugyanis infravörös fényt használunk, amely behatol a sejtbe egészen a mitokondriumig, ahol azt stimulálva képes optimalizálni a sejtek oxigénellátását. Ennek hatására a mitokondrium képes előállítani egy ATP nevű anyagot, amelynek a szervezet sejtjeit működtető kémiai reakciók irányításában van fontos szerepe.

 

A lágylézer-fény a sejtszintű hatásával képes eljutni a beteg és nem jól működő sejtekhez, ahol képes javítani a működésüket. A kívülről a sejtekbe juttatott energia aktivál bizonyos enzimeket, amelynek hatására a szervezet öngyógyító folyamatai megindulnak. 

 

Klinikai és terápiás hatások

 

A softlézer kezelések (vagyis lágylézer kezelések) klinikai hatásait jól ki lehet használni a fájdalomcsillapításban, a gyulladások csökkentésében, a sebek kezelésekor, a szövetek erősítésében és az izomfeszülés és görcsök oldásában. Ugyanakkor a kezelésekkel lehet hatni a vér- és nyirokkeringésre is, amelynek az ödémák kezelésében van jelentős szerepe. A terápiával fel lehet gyorsítani a károsodott idegek regenerációját is. 

 

Terápiás hatásának köszönhetően fokozza az állóképességet, javítja a teljesítményt, fokozza az anyagcserét és optimalizálja a vérkeringést. A lágylézer-fény rendszeres használatával felgyorsítható a sebgyógyulás, javíthatók az immunfolyamatok. Az idegi működést is képes pozitívan befolyásolni, és a gyulladások, duzzanatok csökkentésén keresztül fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. 

 

A lágylézer-terápia fájdalommentes és teljesen biztonságos, nagyon jól kiegészíthetők vele más kezelések, és többször is megismételhető. Kiemelt jelentőségű a mozgásszervi, ízületi panaszok kezelésében. 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Forgalomkorlátozások

A hétvégén rendezi meg a Kossuth Művelődési Központ Nonprofit...

Megnősült Ungi

A hétvégén megnősült Ungvári Miklós olimpikon, Cegléd büszkesége, akinek...

Ivóvízhálózat karbantartás

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az ivóvízhálózat szokásos őszi karbantartása keretében 2024....

A 10 legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon

Az emberek többségének szüksége van egy kis lazításra, főleg...

Taco Puerto: Az ízek új otthona

A vendéglátás világa sokszor születik meg a szenvedélyből és...