13.3 C
Cegléd
2024. szeptember 16. hétfő
spot_img

Mire kell odafigyelni kompresszor vásárlásakor?

A légkompresszorok felhasználási területe rendkívül széles és sokszínű. Előszeretettel alkalmazzák őket építkezéseken, üzemanyagtöltő állomásokon vagy akár különböző fűtési rendszerekben.

 

Meghibásodás esetén az MPH vállalja kompresszorok szervizelését rövid határidőn belül, megbízhatóan.

 

A kompresszor szerepe és előnyei

 

Ezek a berendezések áramellátást biztosítanak olyan rendszerekben, ahol az elektromos meghajtás alkalmazása nem tenné lehetővé a biztonságos üzemelést, áramütés vagy tűz kialakulásának kockázata miatt.

 

A légkompresszorok számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amiknek köszönhetően széles körben alkalmazhatóvá válnak. Jellemzően kisebbek és könnyebbek, mint a hálózati tápellátásról vagy akkumulátorról működő alternatívák. Ez bizonyos területeken, illetve olyan esetben, ahol szűkös a helykínálat, mindez kifejezetten fontos szempont.

 

Amennyiben a munkakörnyezetben nedvesség vagy éghető gázok találhatók, akkor a levegős meghajtással lehet elérni a legbiztonságosabb üzemelést.

 

A kompresszorok és az ahhoz tartozó alkatrészek esetében általában olcsóbb és könnyebb telepítés és karbantartás, mint az egyéb alternatívák alkalmazásánál. Működésük ugyanakkor hatékony és megbízható hosszú távon is.

 

A kompresszorok legfontosabb tulajdonságai

 

Vásárlás előtt érdemes alaposan felmérni az igényeket, és az alapján kiválasztani a megfelelő modellt. Ehhez a következő értékeket és tulajdonságokat kell szem előtt tartani.

 

  • Áramlás: Az áramlási sebesség az egyik legfontosabb szempont, ez határozza meg ugyanis a vevő és a kompresszor méretét. Több levegős szerszám egyidejű működése esetén, minden szerszám befolyásoló tényező, és ez alapján kell kiválasztani a kompresszort.

 

  • Üzemi ciklus: Az üzemi ciklust szintén mindenképp figyelembe kell venni vásárláskor. Ehhez végig kell gondolni, hogy milyen gyakran, egyhuzamban mennyi ideig fog működni a gép. Alacsonyabb árkategóriában ez csupán 30-40%-os érték körül szokott mozogni.

 

  • Méret: Bizonyos alkalmazási területeken a helykínálat behatárolja a lehetőségeket. Ezért érdemes biztosra menni azt illetően, hogy elegendő tér áll-e rendelkezésre a kompresszor beépítéséhez.

 

  • Levegő minősége: Főleg zárt terekben történő alkalmazás esetén figyelembe kell venni a levegő minőségére vonatkozó elvárásokat is. Ha teljesen száraz vagy olajmentes levegőre van szükség, akkor lehet, hogy szükség lesz kiegészítő termékekre, szárítókra és szűrőkre.

 

Karbantartás

 

Vásárláskor érdemes kalkulálni a karbantartási költségekkel is, hiszen mint minden komplex berendezés, a kompresszorok is rendszeres állapotfelmérést, ellenőrzést és karbantartást igényelnek.

 

Érdemes számításba venni, hogy az adott modellhez milyen árkategóriában érhetőek el pótalkatrészek, illetve egy megbízható szakember vagy szerviz ismerete szintén elengedhetetlen lesz a hosszú távú, hatékony üzemeléshez.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Forgalomkorlátozások

A hétvégén rendezi meg a Kossuth Művelődési Központ Nonprofit...

Megnősült Ungi

A hétvégén megnősült Ungvári Miklós olimpikon, Cegléd büszkesége, akinek...

Ivóvízhálózat karbantartás

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az ivóvízhálózat szokásos őszi karbantartása keretében 2024....

A 10 legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon

Az emberek többségének szüksége van egy kis lazításra, főleg...

Taco Puerto: Az ízek új otthona

A vendéglátás világa sokszor születik meg a szenvedélyből és...