13.3 C
Cegléd
2024. szeptember 16. hétfő
spot_img

Mivel szereljük fel az új konyhánkat?

A híradások egyre gyakrabban szólnak arról, hogy egészségügyi szempontok miatt jobb kerülni az ultrafeldolgozott élelmiszereket. Ez egyben azt is jelenti, hogy célszerű otthon elkészíteni a napi menüt. Abban, hogy ez gyorsan és hatékonyan történjen, az elrendezésnek központi szerepe van. 

 

Egy új konyhában nemcsak a design a fontos, hanem a funkcionalitás is. A tökéletes konyhai tér kialakításában a különféle kiegészítők, fiókelemek, polcok és tárolók is segítenek.

 

A konyha ergonomikus elrendezése

 

A BÚTORKELLÉK.EU konyhai fémrácsai talán apróságnak tűnhetnek, mégis rendkívüli módon megkönnyítik az ételkészítést, a napi feladatokat. Mivel használatukkal minden a helyére kerül, nem kell semmi után futni, nem töltünk felesleges időt az eszközök előkeresésével. Léteznek oldal- és fenéklapra helyezhető verziók, de kihúzható, kosaras és sarokszekrénybe szerelhető típusok is. Természetesen kamrapolcokhoz is találunk vasalatokat, illetve papírtörlő tárolásához fémrácsokat.

 

Mindig gondoljunk a készülékek, apróságok, kiegészítők elrendezésére, hogy azok könnyen hozzáférhetőek legyenek! Nem tudjuk az életünket elképzelni például kávé nélkül? De azt sem akarjuk, hogy a kapszulák mindig szem előtt legyenek? Akkor válasszunk konyhai fémrácsot, ahol ezek esztétikusan tárolhatók!

 

Mire figyeljünk még?

 

A kivitelezési anyagok kiválasztása döntő fontosságú, főleg egy modern konyha esetében. Ahhoz ugyanis, hogy a vizuális stabilitást megőrizzük, olyanokat kell keresnünk, amelyek tartósak és könnyen tisztán tarthatóak. A rozsdamentes acél és az üveg kiváló döntés, de egyre népszerűbb a természetes kő vagy bármely laminált felület.

 

A másik lényeges szempont a konyha felosztása praktikus zónákra. Amennyiben sikerül mindent jó helyre tenni, vagyis az elrendezés ergonomikus és funkcionális lesz, akkor maximális kényelemben tudunk tevékenykedni itt. Ne feledjük el, hogy minden területet érdemes megvilágítani, amivel tovább tudjuk növelni a komfortot és a biztonságot!

 

A tökéletes konyha kulcsa a praktikum és az esztétikum egyensúlyának megtartása. Akár felújítás előtt állunk, akár most költözünk be új otthonunkba, elemezzük az igényeket, tervezzünk előre, hogy személyre szabott legyen a végeredmény!

 

Konyhai felszerelések, amelyek szükségesek a finom ételek készítéséhez

 

Ahhoz, hogy a főzés élvezhető legyen és gyors, szükség van pár kiegészítőre, amire sokan nem is gondolnak. A megfelelő edények és a serpenyők kiválasztása alap, ez azonban cseppet sem elég, ha nem kompatibilisek a főzőlap típusával. Az indukciós tűzhelyek esetében például mágneses aljú edényekre van szükség. A gáztűzhelyeknél pedig olyanokra, ahol a hő egyenletesen oszlik el.

 

Ne maradjon le a mixer, a turmixgép, a kenyérpirító, a zsírmentes sütő, vagy éppen a grillező készülék sem! Ezek ugyanis jelentősen csökkentik az ételkészítés idejét, megkönnyítik a sok alapanyagból készült fogások főzését, sütését. A megfelelő eszközökkel tehát egy praktikus és könnyen használható konyhát kapunk.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Megnősült Ungi

A hétvégén megnősült Ungvári Miklós olimpikon, Cegléd büszkesége, akinek...

Ivóvízhálózat karbantartás

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az ivóvízhálózat szokásos őszi karbantartása keretében 2024....

A 10 legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon

Az emberek többségének szüksége van egy kis lazításra, főleg...

Taco Puerto: Az ízek új otthona

A vendéglátás világa sokszor születik meg a szenvedélyből és...

Retró életérzés a Léna bisztróban

A Léna bisztró idén nyáron júniusban nyitotta meg kapuit...