14.2 C
Cegléd
2024. szeptember 16. hétfő
spot_img

Gimnázium átadó

Augusztus 30-án került sor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium épületének ünnepélyes átadására. A gimnázium épületének minden szeglete a legnagyobb precizitással, szakértelemmel újult meg. A több mint 4500 négyzetméteres iskola két év alatt kapta vissza régi pompáját, sőt, olyan új, a diákok kényelmét szolgáló tárgyakat is elhelyeztek, mint például a napelemmel működő okospadok. De a klubhelyiség és a tornaterem is megújult.


Az átadóünnepségen jelen volt Lázár János építésügyi és közlekedésügyi miniszter, aki elmondta: ma mintegy félmillió olyan diák van Magyarországon, aki korszerűsített, vagy teljesen új intézményben kezdheti meg a tanévet. Lázár János kiemelte: nincs olyan oktatási intézmény Magyarországon, ahol az infrastruktúra, a szellemiség vagy a szolgáltatás, illetve a képzés minősége ne újult volna meg 2010 óta. A tárcavezető szavai szerint Cegléden a város boldogulását és jövőjének megerősítését szolgáló, több mint 3 milliárd forintból megújult intézményt mintegy 620 diák és félszáznál több pedagógus veheti birtokba.


Az ünnepségen részt vett Nyul Zoltán magasépítésért felelős helyettes államtitkár, Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár, Dr. Kormosói Liliána Éva, az Építésügyi és Közlekedési Minisztérium projektvezetője, Földi László országgyűlési képviselő, Dr. Csáky András, Cegléd város polgármestere, Hegedűs Ágota alpolgármester, az önkormányzat képviselőtestületének tagjai, Katonáné Barna Zsuzsanna tankerületi igazgató asszony, Fodor Gábor korábbi tankerületi igazgató, a Ceglédi Tankerületi Központ munkatársai, a városi intézmények vezetői, Gombkötő Márk Zoltán, a GOMÉP Ipari és kereskedelmi Kft. alapítója és ügyvezetője, Horváth Zoltán, a Triskell Mérnökiroda vezetője, Gulyás Zoltán, gimnáziumunk igazgatója, az iskola nevelőtestülete, valamint irodai és technikai dolgozói, az iskolai szülői szervezet képviseletében Staszelis Ágnes és Klementisz Ágnes, továbbá az öregdiák egyesület képviseletében Dr. Kürti György nyugalmazott igazgató.
Csányi Eszter 11. c osztályos tanuló szavalatával, Császi Balázs és Mráz Dávid 9. d osztályos tanulók pedig fuvolajátékukkal emelték az esemény színvonalát.
Az elhangzott beszédek után épületbejárás, majd a díszteremben egy pohárköszöntő és egy rövid fogadás következett. – számolt be az iskola közösségi oldala.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ivóvízhálózat karbantartás

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az ivóvízhálózat szokásos őszi karbantartása keretében 2024....

A 10 legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon

Az emberek többségének szüksége van egy kis lazításra, főleg...

Taco Puerto: Az ízek új otthona

A vendéglátás világa sokszor születik meg a szenvedélyből és...

Retró életérzés a Léna bisztróban

A Léna bisztró idén nyáron júniusban nyitotta meg kapuit...

65 éves traktor

Városunkat, Ceglédet is képviselte Szunyogh József a Mezőkövesdi Gépész...