21.9 C
Cegléd
2024. szeptember 19. csütörtök
spot_img

Kiderítettük, milyen hatással vannak ránk a különböző színes fények!

Link 1: https://maxdiszkont.hu/disco-lampa 

 

 

 

Aki emlékszik a múlt századi diszkógömbökre, az tudja, hogy mekkora divatja volt akkoriban. Szólt a zene, cikáztak a fények, az emberek pedig önfeledten táncoltak egész éjszaka. Vajon hozzájárult a jókedvhez a sok szín és fény is? Cikkünkben erre keressük a választ. 

 

A diszkófények nagyon látványosak, és azok dinamikus mozgása és ritmikus villogása kimondottan szórakoztató. Megadják az alapot a bulihangulathoz, táncra és energikusságra ösztönöznek. Stimulálják az érzékszerveket is, elsősorban a látást, ami a felszabadultság érzését is okozhatja. 

 

Sok ember számára jelentik a régi idők megidézését a Max Diszkont izgalmas diszkólámpái, melyek között akad bulizáshoz való, és olyan is, ami mellett jó elaludni. Ezek a termékek manapság is nagyon népszerűek, nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is nagyon kedvelik. 

 

A LED és az RGB jelentése

 

A mai modern lámpák már LED-technológiával működnek, de mit is jelent ez? A LED-lámpáknak hosszú az élettartama, mert keveset fogyasztanak, és az is nagy előnyük, hogy nem forrósodnak fel, mint a hagyományos izzók. Ha hozzájuk érünk, akkor sem tudjuk megégetni magunkat. Szerencsére nem balesetveszélyesek, így gyerekek szobájába is alkalmasnak bizonyulnak. 

 

Az RGB LED diszkófényű lámpa még ennél is korszerűbb, de még kevésbé ismert elnevezés. Az RGB a red, a green és a blue szavakból áll össze, ami a piros, a zöld és a kék színeket jelöli. A színek keveréséhez használják fel ezeket az árnyalatokat az elektronikai készülékekben, mivel ezekből bármilyen más szín kikeverhető. 

 

Az egyes színek mennyiségétől függ, hogy milyen színárnyalatokat kapunk. Az RGB LED diszkólámpa egyszerűen használható egy távirányító segítségével, amivel szabályozhatjuk a tónusokat. 

 

A technológiai fejlődés itt nem ér véget!

 

A diszkó korszakában még el se tudtuk képzelni, hogy egy ilyen lámpa zenét is szolgáltathat. Mivel Bluetooth-os csatlakozásra képes, és hangszóróval is el van látva, ezért egy okoseszközzel párosítva máris indulhat a fergeteges buli. Szóljon a zene, cikázzanak a fények!

 

Nemcsak partikon, hanem nyugalmasabb szórakozóhelyeken, gyerekzsúrokon is megállják a helyüket ezek a lámpák, de még akkor is, ha egymagunkban vagyunk, és relaxálnánk valami kellemes dallamra. 

 

Színek és fények éjjel is, de csak diszkréten…

 

Nagyon népszerűek a projektoros éjszakai lámpák is, különösen gyerekszobákban, de felnőttek hálójában is kellemes hangulatot varázsolhatnak. Kivetítik a plafonra a színeket, valamelyik akár csillagokat és a Holdat is, közben pedig szólhat a lágy zene, ha amellett könnyebben tudunk elaludni. 

 

Pihentető környezetet biztosítanak, nyugodt légkört teremtenek, ráadásul nagyon dekoratívak. Mivel lehet váltogatni a színeket, az aktuális hangulatunkhoz tudjuk mindig igazítani. Tekintve, hogy LED-es technológiával működnek, ezért költséghatékonyak is. 

 

A lágy fényforrások ideálisak a hosszú és fárasztó nap utáni pihenéshez, olvasáshoz, de akár tévénézéshez is. Lehet váltogatni a pihentetőbb fényeket az élénkebb és világítással.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Országos Bajnokság eredmények

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli nagycsarnoka adott...

Semmi sem maradt a kocsiból

A Tények készített hírt a hétvégi balesetről, melyben furgonnak,...

Vissza kell fizetni a pályázati támogatást

Dr. Csáky András polgármester közösségi oldalán arról számolt be,...

Ceglédi vállalkozói piaci körkép: kihívások és megoldások

A változó gazdasági körülmények között Cegléden és térségében is...

Okosóra gyermekeknek – előnyök és hátrányok

Ma már egyre többen viselnek csuklójukon okosórát, a legfrissebb...