21.9 C
Cegléd
2024. szeptember 19. csütörtök
spot_img

Okosóra gyermekeknek – előnyök és hátrányok

Ma már egyre többen viselnek csuklójukon okosórát, a legfrissebb amerikai felmérések szerint az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság 45 százaléka visel ilyen eszközt. Ezek a csúcstechnológiás órák pedig egyre népszerűbbek a gyermekek körében is. 

 

Színek, méretek, típusok

 

A BestMarkt gyerek okosóra kínálata egyre szélesebb, sok gyártó készít a legifjabbaknak termékeket. A webáruházban operációs rendszer, gyártó, kijelzőméret szerint is tudjuk rendezni a találatokat, de persze az is fontos, hogy milyen az óra színe, és hogy cserélhető-e a csuklópánt.

 

Ezek az okosórák picit másra is használhatók, mint a klasszikus termékek. Ilyen például a GPS-es nyomkövetés, tehát a szülők nyomon tudják követni, hogy hol is jár gyermekük. A modern technológia eme vívmánya a biztonság szempontjából igen előnyös. 

 

Biztonsági zónák és riasztás

 

A MyKi Watch termékeket például már négyéves kortól ajánlják. Nagyon hasznos kis holmik, egyrészt a gyerekek imádják a színeket és azt, hogy valami felnőttes dolgot viselnek, másrészt megkapják valamelyest a függetlenség érzését is. A szülők pedig a beépített GPS technológia segítségével tudják, hogy hol is jár a gyermekük. Ehhez egy ingyenesen letölthető mobilapplikációval kell rendelkezniük. 

 

Az órában egyébként egy riasztórendszer is helyet kapott, a szülők létrehozhatnak biztonsági zónákat, és a riasztó akkor jelez, ha a szokásos időpontban a gyerek nem tartózkodik a zónában, például meglépett az óvodából vagy iskolából. 

 

Továbbá itt van a Cellect Q90 okosóra, amivel telefonálni is lehet, hat hívószámot lehet rajta beállítani. Ezzel nyomon lehet követni, hogy a gyermek viseli-e az órát, mennyit mozog és több más hasznos funkció is van rajta. 

 

Sok más gyártó termékeit megtalálhatjuk a gyermek okosórák kínálatában, egyes eszközökkel még játszani is lehet, sőt, az Elari KidPhone 3G-vel videóhívásokat is le lehet bonyolítani. Az okoseszközök világában sokakban felmerül a kérdés, hogy kell-e a gyermeknek okosóra. 

 

Pro és kontra

 

Az okosórák elvitathatatlan előnye, hogy lehetővé teszik a gyermek számára, hogy hívásokon, szöveges üzeneteken vagy akár videóhívásokon keresztül kommunikáljanak a családdal. Szintén nagy előny a GPS-követés, egyes eszközökben a különböző biztonsági funkciók is helyet kaptak, a lépésszám és egyéb aktivitások mérése is egy előny, valamint az is, hogy oktatási célokra is lehet használni. 

 

Hátrány lehet viszont, ezek az eszközök elvonhatják a gyermek figyelmét a tanulásról a házi feladat készítéséről. Ha ilyen eszközt szeretnénk beszerezni, érdemes utánanézni, hogy hogyan jelzi az értesítéseket, és tanácsos a legszükségesebbeken kívül minden mást kikapcsolni, hogy ne vonja el a gyermek figyelmét a tanulásról. Egyesek azt is aggályosnak tarthatják, hogy a gyerek már kicsi korában úgymond függővé válik az okoseszköztől, de ennek nem feltétlenül kell megtörténnie, ha megérti, hogy mire is való pontosan az okosóra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Országos Bajnokság eredmények

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli nagycsarnoka adott...

Semmi sem maradt a kocsiból

A Tények készített hírt a hétvégi balesetről, melyben furgonnak,...

Vissza kell fizetni a pályázati támogatást

Dr. Csáky András polgármester közösségi oldalán arról számolt be,...

Ceglédi vállalkozói piaci körkép: kihívások és megoldások

A változó gazdasági körülmények között Cegléden és térségében is...

Kiderítettük, milyen hatással vannak ránk a különböző színes fények!

Link 1: https://maxdiszkont.hu/disco-lampa        Aki emlékszik a múlt századi diszkógömbökre, az...