3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a nyáron megválasztott új képviselő testület Cegléden. Az alakuló ülés legérdekesebb pontja az 1-es napirendi pont, amely az alpolgármester megválasztása címet viseli.
Korábban lapunkban is azt nyilatkozta Hegedűs Ágota alpolgármester, hogy nyugdíjba vonulása után már nem vállalja a város második emberének feladataival járó terheket, hanem csupán képviselőként folytatja munkáját az új testületben.
A jelenlegi képviselő-testület záró ülésén azonban dr. Csáky András újraválasztott polgármester elmondta, hogy ismét helyettesének javasolja a fideszes Hegedűs Ágotát, ezt a kijelentését a Cegléd tévé egyik adásában is megismételte.

A Fidesz helyi szervezete válaszként sajtónyilatkozatot adott ki: „Hegedűs Ágota alpolgármesterünk több cikluson keresztül kitűnő munkát végzett. Jelezte a frakció felé és a sajtóban is, amennyiben a következő ciklusra is elnyeri a választók bizalmát, nem kívánja folytatni az alpolgármesteri tevékenységét. Ezen döntését tudomásul véve megköszönjük az elvégzett munkáját. A Fidesz KDNP pártszövetség kiváló eredményt ért el az önkormányzati választáson, 10-ből 9 egyéni körzetben ismét elnyertük a választók bizalmát, aminek meg is kell felelnünk. Nagyon reméljük, hogy Polgármester Úr is nyitott az együttműködésre, elfogadja a választók akaratát, azaz a többségi Fidesz-KDNP frakció ajánlását az egyes bizottsági helyek és az alpolgármesteri szék kapcsán.” – fogalmaztak.

A polgármester azonban nem látszik megingathatónak a döntésében: a Sportok éjszakáján azt mondta, hogy a jelenlegi és leendő alpolgármesterével együtt köszöntik a ceglédi kötődésű olimpikonokat.
Majd megosztott a közösségi oldalán egy véleményt, amelyben egy képernyőfotóról Hegedűs Ágota „nyilatkozata” is olvasható: „A 2024. júniusi önkormányzati választást követően dr. Csáky András polgármester úr felkért, hogy folytassuk tovább a megkezdett munkát. Hosszú gondolkodás után elfogadtam a felkérést, látva, hogy csak személyemben gondolkodik. Több intézményvezető, hivatali munkatárs támogatásáról biztosított. Ahhoz, hogy alpolgármester legyek, az október 10-i alakuló ülésén a képviselő testület minősített többségi szavazata is szükséges. Bízom benne, az eddig végzett munkám alapján megtisztelnek bizalmukkal. Hegedűs Ágota”
A közösségi médiában is élénk érdeklődést váltott ki a téma. Nyilvánvalóan „álprofilok „ is beszálltak a feszültségkeltésbe..
Például Tóth Tiborról sem lehetett eldönteni, hogy egy ceglédi lakos, vagy egy szlovák képviselő, mert a profilkép ugyanaz. „Legközelebb jobb kamuprofilt kellene kreálni. Most vagy külföldön született vagy Magyarországon… Dehogy biztos nem valós, az tény.” – fogalmazott egy kommentelő.

A jogszabályok szerint alpolgármestert jelölni viszont csak a polgármester tud. Ha a Fidesz-frakció nem tud dűlőre jutni a polgármesterrel, ez akár törvényességi felügyeleti, sőt bírósági eljáráshoz is vezethet. Mindenre választ kapunk október 10-én a képviselőtestület alakuló ülésén. Izgalmas lesz és nyilvános.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Fiatal Alkotók Műhelye – újratöltve

Egy hely… … ahol önmagad lehetsz, … ami hiányt pótol, … ahol...