22.8 C
Cegléd
2024. szeptember 20. péntek
spot_img

Cégkivonat és cégkivonat között is van különbség

 

A cégkivonat beszerzése napjainkban nem bonyolult feladat, azonban fontos pontosan tudni, hogy mire van szükség. Ugyanis cégkivonat és cégkivonat között is van különbség. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes végiggondolni az igénylés megkezdése előtt, továbbá azt is eláruljuk, hogy hol érdemes beszerezni a hiteles dokumentumot. 

 

Amennyiben cégkivonatra van szükség, érdemes ellátogatni a CEGKIVONATMOST oldalára, ahol gyorsan és egyszerűen lehet igényelni. 

 

Miért van rá szükség? 

 

Először azt kell végiggondolni, hogy miért van szükség a cégkivonatra: tájékozódáshoz vagy pedig ügyintézéshez. Az ingyenesen letölthető változatról fontos tudni, hogy a legtöbb helyzetben nem használható fel hivatalos ügyintézések során. Ennek az az oka, hogy nem tartalmazza az adott céggel kapcsolatos hitelesített és legfrissebb adatokat.

 

Ezzel szemben az e-hiteles vagy közhiteles cégkivonatok, vagyis a fizetős opciók hitelesnek számítanak, mert minden esetben hatályos cégadatokat tartalmaznak. Általában 30 napon át használhatóak fel.

 

Tehát az ingyenes cégkivonat csupán egyszerű tájékozódás céljából használható. Általa le lehet ellenőrizni a cég alapadatait. Bizonyos ügyek esetében, például hitelekkel és pályázatokkal kapcsolatos ügyvitel esetén pedig nagy valószínűséggel közhiteles iratra van szükség.

 

Mire használjuk? 

 

A felhasználás módja és helye meghatározza, hogy milyen típusú cégkivonatra van szükség. Például hitelek és pályázatok esetén nagy valószínűséggel közhiteles, papír alapú dokumentumra van szükség. Ha pedig csak azt kell igazolni, hogy jogunk van eljárni a cég nevében, akkor többnyire az elektronikus formátumú hiteles változat is elegendő lehet PDF-ben. 

 

Amennyiben nem sikerült előre kideríteni, hogy a felhasználási hely pontosan milyen változatot kér, érdemes közhiteles cégkivonatot igényelni, ugyanis Magyarországon ez tekinthető a legmagasabb hitelesítési formának. Ezt a dokumentumot minden ügyintézésnél elfogadják. 

 

Belföld vagy külföld? 

 

Az említettek mellett azt is végig kell gondolni az igénylés előtt, hogy belföldi vagy pedig külföldi ügyintézés céljából lesz szükség a dokumentumra. Előbbi esetben helyzettől függően elegendő a hiteles vagy közhiteles dokumentum. 

 

Külföldi ügyintézés esetében pedig úgynevezett Apostille felülhitelesítésre lehet szükség. Ennek a dokumentumnak a tartalma megegyezik a magyar nyelvű hiteles irattal, de rendelkezik egy felülhitelesítéssel is, amelynek köszönhetően használhatóvá válik határon túli államokban is. Az Apostille cégkivonat igényelhető angol, német és francia nyelven.

 

Ma már a cégkivonat igénylése rendkívül egyszerű feladat, azonban figyelni kell arra, hogy megbízható helyről szerezzük be a dokumentumot.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Országos Bajnokság eredmények

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli nagycsarnoka adott...

Semmi sem maradt a kocsiból

A Tények készített hírt a hétvégi balesetről, melyben furgonnak,...

Vissza kell fizetni a pályázati támogatást

Dr. Csáky András polgármester közösségi oldalán arról számolt be,...

Ceglédi vállalkozói piaci körkép: kihívások és megoldások

A változó gazdasági körülmények között Cegléden és térségében is...

Kiderítettük, milyen hatással vannak ránk a különböző színes fények!

Aki emlékszik a múlt századi diszkógömbökre, az tudja, hogy...