14.2 C
Cegléd
2024. szeptember 20. péntek
spot_img

Szegedi Dániel Grand Prix-győztes

Ragyogóan szerepeltek a magyar judósok az újabb olimpiai ciklus első nagy tornáján: a zágrábi Grand Prix-n Szegedi Dániel és Sáfrány Péter aranyérmet szerzett, emellett még öt ötödik helyezést is elértek a mieink, köztük olimpikonunk Vég Zsombor is.

Negyven ország háromszáztizenkilenc judósa vett részt a Los Angeles-i olimpiáig tartó ciklus első IJF World Tour-tornáján, köztük tizenhét magyar versenyző, aki a 2028-as ötkarikás játékokat veszi célba. A mieink remekül szerepeltek, két aranyéremmel Japán, Franciaország, Kazahsztán és Hollandia mögött az éremtáblázat ötödik helyezését szerezték meg.

A ceglédi judo-sok közül többen megmérették magukat és az eredmények sem maradtak el. A női 48 kilogrammban Hársvölgyi Tamara (Ceglédi VSE) szoros meccsen alul maradt a holland Gersjesszel szemben. Az első versenynapon az 57 kilósoknál Vég Lucának (Ceglédi VSE) sem sikerült továbbjutnia az első körből.

Szombaton azonban a junior Európa-bajnoki bronzérmes ceglédi születésű Szegedi Dánielnek tapsolhatunk, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola huszonegy esztendős reménysége hibátlan teljesítményt nyújtott a horvát fővárosban, s pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el: megszerezte az aranyérmet! Szegedi Dániel az olasz Sulli, a dél-koreai An, a lengyel Mrowczynski és az azeri Aliyev skalpját begyűjtve jutott be a döntőbe, ahol ipponnal győzte le az olaszok Európa-bajnoki ezüstérmesét, Giovanni Espositót!

A 100 kilogrammban párizsi olimpikonunk, Vég Zsombor holland és ukrán versenyző ellen nyert ipponnal, az elődöntőből aztán eseménydús meccsen a brit Thompson jutott tovább, a Ceglédi VSE judósa azonban sérült válla miatt az izraeli Simin ellen már nem állhatott ki a bronzmérkőzésre, így az ötödik helyen fejezte be a zágrábi Grand Prix-t.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Horgászati tilalom Albertirsán

A Malom-tó Horgász Egyesület vezetősége bejelentette, hogy szeptember 16-tól teljes...

Ceglédi diákok főztek az árvíznél dolgozó önkénteseknek

A Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és...

Cégkivonat és cégkivonat között is van különbség

  A cégkivonat beszerzése napjainkban nem bonyolult feladat, azonban fontos...

Országos Bajnokság eredmények

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli nagycsarnoka adott...

Semmi sem maradt a kocsiból

A Tények készített hírt a hétvégi balesetről, melyben furgonnak,...