12 C
Cegléd
2024. október 5. szombat
spot_img

Gumicsizmában Cegléden

Gumicsizma. Lányoknak 30 éves korig menő a hordása, férfiaknak ciki. Én utóbbiak közé tartozom. Sajnos, a Cegléd nevű városban nem célszerű gumicsizma nélkül gyalogolni, éjszaka, esőben, hiszen akármilyen cipőd van, át fog ázni 3-5 perc után, hiszen bele fogsz lépni a gödrökbe és pocsolyákba, amiket az elégtelen közvilágítás miatt nem látsz.

A vízálló ruha szintén ajánlott, ha nem akarod, hogy egy haladó közúti jármű ne áztassa el a ruhádat, úgy, hogy 3-5 méterre halad el tőled a vizes úton, ahol a víznyelők – vagy ahogy a földmérők hívják: „egyebek” – nem az út legmélyebb pontján vannak, hanem magasabban, így esélytelen, hogy a csatorna a vizet elvezesse. Elvinném szívesen a városvezetőket, az út és a csatorna üzemeltetőjét esős időben egy éjszakai bejárásra. – tette közzé a Ceglédi Panoráma Fórumon Horvatics Csaba, aki egy egyetemi házi feladat keretében foglalkozott többek között Cegléd vízelvezetésével is.

A téma megosztotta a fórum olvasóit. Egyesek szerint minden városban hasonló problémát okoz az özönvízszerű esőzés. Mások szerint nem csupán a városvezetés hibája, hogy nagyobb esőzéskor elönti a várost a víz. Az egyik hozzászóló szerint az a probléma oka, hogy „a város perifériáján lévő tikkasztókat mind beépítették, a város egy mocsaras, nádason alakult ki, évtizedek óta nem tud a belvíz, esővíz hova levonulni. Ez részben a lakosság hibája is, mert én a családi házas övezetben lakom, ahol a város végig árkolta az egész utcát, a lakosok meg szépen betemették az árkokat, befüvesítették, hogy a kocsijukkal legyen hol parkolni! Csupán én előttem van az egész utcában a mély árok!” Megoldás pedig nincs: „Lerombolod a városkörnyéki tikkasztókra épített épületeket? A Kőrösi úton a benzinkutat, vagy a Tescót, Pennyt …stb. mert bizony ezek mind a tikkasztókra épültek, ide régen levonult a város eső és belvize.” – zárta hozzászólását a ceglédi lakos.

Egy kommentelő pedig azt írta: „A szüleim 68-ban építettek un. “belvizes kölcsönre” házat, már akkor is probléma volt a belvíz-esővíz elvezetés, nem újkeletű dolog, szinte az egész országban gondok vannak esőzéseknél a vízelvezetésre.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Tűzeset Abonyban

Kiégett és lakhatatlanná vált egy családi ház Abonyban a...

Meghalt egy 19 éves lány Cegléd közelében

Két autó ütközött össze pénteken kora délután a 4-es...

Mivel dobd fel a szürke hétköznapokat?

Van az úgy, hogy az embernek a szürke hétköznapok...

X. Sakkfesztivál

Szeptember 17-én került megrendezésre a Budai Várban a X....

Vers a kerítésen

„Az a megtiszteltetés ért, hogy az én egyik versem...