7.9 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a kerület, amely az egy négyzetméterre jutó turisták száma alapján az ingatlanbefektetők és lakáskiadók mekkájává vált az elmúlt években. 

 

Az ingatlanpiac az utóbbi időszakban nemcsak a lakhatásról, hanem egyre inkább a befektetésekről is szól. A gazdasági válságok okozta bizonytalanságban sok esetben a régi bevált módszerhez fordultak a befektetők: az ingatlanvásárláshoz.

 

Ha Ön is elérhető árú, értékálló befektetést keres, nem csak Budapesten, a RE/MAX ingatlanközvetítő pécsi csapata hasznos segítségére lesz, akár pénzét szeretné befektetni, akár álmai ingatlanát keresi.

 

Kultúrák kavalkádja

 

A VII. kerületben sétálva a Budapesten élő szinte valamennyi náció kultúráját felfedezhetjük. Erzsébetvárosról elmondható, hogy egy igazán sokarcú kerület, melyben megtalálható a turisták tömegeit vonzó bulinegyed, a kézműves-, termelői piacok különleges kínálata, az izgalmas gasztronómiai helyek kavalkádja vagy a kortárs művészek kiállítóterei. 

 

A bohém közönség és közösség különleges atmoszférát teremt a helynek. A központi elhelyezkedés, az állandó nyüzsgés és a színes programok, valamint a nemzetközi ízek és kultúrák egyfajta budapesti Sohoként jellemezhetők.

 

Miért érdemes Erzsébetvárosban ingatlant vásárolni?

 

A turisták folyamatos áradatának köszönhetően az üzlethelyiségek kiadása, Airbnb szolgáltatások és ehhez társuló rövid távú lakáskiadás igazán kiemelkedő üzleti lehetőségeket tartogat a befektetők számára. 

 

A bulinegyed és a belváros közelsége miatt rendkívül magas a környéken a rövid távú bérlemények iránti kereslet. A város legfőbb nevezetességei, legjobb éttermei, üzletei, színházai pedig mind kényelmesen elérhető távolságban vannak gyalog és tömegközlekedéssel.

 

A fiatalok, diákok, itt tanuló és dolgozó külföldiek között egyre vonzóbb az Erzsébetváros adta hangulat. Így sokan hosszú távú bérlésben gondolkodva keresnek lakást a környéken, ami szintén biztos bevételt és garantált megtérülést hoz a tulajdonosoknak.

 

Mit tartogat a kerület jövője?

 

A bulinegyedként elhíresült városrész Budapest egyik legfőbb turisztikai központjává vált az elmúlt évtizedben. Ám az elmúlt időszak törekvései által egyre több nyugodtabb, családbarát terület is kialakul a kerületben, ahol városi nyüzsgéstől elszakadni nem szerető helyi lakosok mégis nyugodtabb környezetben élhetnek.

 

Nemcsak az újonnan épült szállodák, hanem számos modern társasház, frissen felújított műemléképület növeli Erzsébetváros ingatlanpiacának értékét. Bár a helyi lakosok nyomására az önkormányzat szigorított a bulinegyedes szabályozásokon, az itt üzemelő éttermek és szórakozóhelyek adóbevételei továbbra is jelentős forrást biztosítanak a kerületnek. Így nem kell attól tartani, hogy megszűnne a turisták inváziója. Inkább a helyi lakosok számának további bővülése várható.

 

Akár Budapest mindig pezsgő szívében, akár Baranya megyében szeretne ingatlant vásárolni, nézze át a kínálatot, ne maradjon le a legjobb lehetőségekről.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...

Ungvári Miklós a rádióban

A Nemzeti Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége Ungvári Miklós,...