3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Körzeti megbízottak a problémás városrészeken

Átadták a ceglédi Csengeri szélen a körzeti megbízotti irodát. Mint emlékezetes, tavaly augusztusban szélsőjobboldali szervezetek próbálták megfélemlíteni a helyi lakosságot, ám összecsapás, atrocitás a rendőrség időben történő beavatkozásának köszönhetően nem történt. A város ezt követően intézkedési tervet dolgozott ki a bűnmegelőzés és a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében – ennek a részeként hozták létre a körzeti megbízotti irodát.

Egy másik, hasonló gondokkal küzdő városrészben, az Ugyerben szintén hamarosan kialakítanak egy KMB irodát. – mondta el az átadáskor Földi László polgármester. A következő hónapokban várhatóan a városban dolgozó rendőrök létszámát is sikerül fejleszteni, és kérték a Belügyminisztérium segítségét, hogy lovasrendőrség is segíthessen Cegléden. Az elmúlt hetekben hét új gépkocsit, köztük terepjárót is kapott a városi rendőrség, hogy a nehezen járható utakon is tudjanak közlekedni, a jövőben pedig tíz új térfigyelő kamera felszerelését tervezik – egyet közülük a Csengeri városrészen. 

A ceglédi rendőrkapitány, Török Csaba arra biztatta a lakosságot, hogy bátran tartsák a kapcsolatot a szolgálatot teljesítő rendőrökkel, forduljanak hozzájuk bizalommal. Kiemelte, hogy a bűnmegelőzés leghatékonyabban a lakosság, a rendőrség és a polgárőrség együttműködésével valósulhat meg. A körzeti megbízotti iroda létrehozása az összefogásnak egy szép példája –tette hozzá a városi rendőrkapitány.

Az irodát egy önkormányzati ingatlanban, csekély költségráfordítással sikerült kialakítani, az informatikai háttér létrehozásához a legnagyobb ceglédi munkaadó, az Infineon is hozzájárult. A szomszéd helyiségben a városi polgárőröknek és a közterület-felügyelőknek alakítottak ki melegedőt. 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...