3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Sportnap az egészség jegyében

Második alkalommal rendezték meg az Arany Oroszlán Sport- és Egészségnapot március 16-án, Cegléden. A Pest Megyei Szabadidősport Szövetség (PEMESZ) szervezésében, több különböző helyszínen – a Sportcsarnokban, a Sportmúzeumban, a Tekepályán és a Várkonyi Iskolában – tartott rendezvény idén is nagy sikernek örvendett.

A Sport- és Egészségnap az egészséges életmód és a rendszeres sport népszerűsítése jegyében zajlik, melyet Fésűs Ferenc önkormányzati képviselő, a Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság elnöke nyitott meg. A Magyar Olimipiai Bizottság által is támogatott rendezvényen Ungvári Miklós ezüstérmes olimpikon, Kanyó Zsolt, Bíró Norbert és Pálinkás László paralimpikonok is jelen voltak. A nap Strabán István és a Jamland Hip Hop tánciskola növendékeinek a bemutatójával vette kezdetét: a csapatnak egyébként március elején több formációjuk is kijutott a horvátországi világbajnokságra.

Ezen a napon teke, mediball, terem tájfutás, szivacskézilabda és teremfoci is volt terítéken, ám volt lehetőség újraélesztést gyakorolni, egészség- és drogprevenciós sziget, vagy a Sportmúzeum látogatására, valamint különböző totók kitöltésére is. A sport és az egészség kapcsolatát tartja fontosnak Jezerniczky Attila, a PEMESZ ügyvezető elnöke, s a rendezvény főszervezője is egyben. Mint mondta, az időjárás ellenére is sokan látogatták a különböző programokat, elégedett a rendezvénnyel, melyek összeállításában és véghezvitelében a szervezők mellett több, mint 40 önkéntes segédkezett. Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...