3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Helytálltak a hóviharban

A múlt heti rendkívüli havazás és hideg országszerte kihívás elé állította a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők munkatársait, de a karitatív szervezetek önkéntesei, munkatársai is kivették a részüket, hogy segítsenek a rászorulókon. Pest megyében különösen sok áldozata volt a téli időjárásnak, hiszen 1500-an rekedtek csak a március 15-én hajnali órákban lezárt M1 és M7-es autópályán, akiknek napokig a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a katasztófavédelem munkatársai biztosították a befogadóhelyet és az ellátást. 

– Cegléd területen 5 ceglédi magányszemély kért segítséget, 2 vöröskeresztes munkatárs élelmiszeradományban részesítette őket. A ceglédi „Gondoskodás” Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézményben 24 órában 2 munkatárs összesen 85 főt látott el. – számol be a városunk területét érintő részletekről a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének közleménye.

– Az országszerte bekövetkezett rendkívüli téli időjárás következtében nyolc műszaki mentéshez, közúti balesethez riasztották a katasztrófavédelem ceglédi hivatásos tűzoltó-parancsnokságának állományát március 15-e és 17-e között. – adott tájékoztatást lapunknak, Spitz Alexandra tűzoltó hadnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.  – A három nap alatt 34 ceglédi hivatásos tűzoltó mentette a hóban elakadt gépjárműveket. Március 15-én az éjszakai és hajnali órákban több személyautó landolt az árokban. Abonynál a 4. számú főúton, Cegléden a 311. számú főút 24-es kilométerszelvényénél, később Tápiószőlősön kellett egy-egy személyautót kimenteniük az egységeknek. Az esti órákban Cegléden az Aszaló utcában akadt el egy jármű a hóban, forgalmi akadályt képezve ezzel az úton haladók előtt. Vasárnap délután pedig egy mentőautót kellett bevontatniuk a ceglédi mentőállomásra, amikor annak motorja meghibásodott menet közben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...