3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Hamarosan birtokba veszik a munkagépek a strand területét

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület a mai napon közleményt juttatott el lapunkhoz. “Több hónapos előkészítő munka után lezárult a Városi Uszoda rekonstrukció I. ütemének előkészítése. Megtörtént a kivitelező kiválasztása, az építési munkák május első napjaiban kezdődhetnek, és ha minden az előzetes tervek szerint alakul, még az idei évben átadásra kerülhet a felújított sportuszoda.

Rendkívüli ülésén, egyhangú szavazattal a ZÁÉV Építőipari Zrt-t választotta kivitelezőnek a Ceglédi Vasutas Sportegyesület Elnöksége. Az Előkészítő Bizottság lefolytatta a pályáztatási eljárást és az értékelési szempontrendszer alapján, szintén egyhangú szavazással javasolta a ZÁÉV-et az eljárás nyertesének kihirdetni.  
A nyertes ajánlattevő 516.000.000.-Ft-os vállalási átalányáron nyerte el a kivitelezést. Ebből az összegből a 200.000.000.-Ft önerőt Cegléd Város Önkormányzata vállalta megfizetni, míg a fennmaradó részt a vízilabda szakosztály a társasági adókedvezményekből (TAO) „kalapolta” össze.  
   
Május első napjaiban veszik birtokba a munkagépek a strand területét, hogy aztán 7 hónap múlva  egy, a mai kor követelményeinek és a szakhatósági előírásoknak mindenben megfelelő, modern létesítmény kerülhessen átadásra.    
A rekonstrukció első ütemében  a vízilabda szakosztály részére nélkülözhetetlen 33×21 m-es medencét, a hozzátartozó gépészeti helyiségeket, felette a lelátóval és a kiegyenlítő tartályt kell a válllakozónak megépítenie. Felépül még a termálvizes medence és egy 10x21m-es medence, valamint egy osztott 6×16,7m-es és egy 6x4m-es pancsoló medence, és ezek kiegyenlítő tározója. A meglévő öltöző épület teljes egészében mind belülről, mind kívülről felújításra kerül.

A vízilabda szakosztály megkezdte a strand területének kiürítését, a felújítás alatt az edzések és a mérkőzések színhelye a Ceglédi Termálfürdő lesz. A vállalkozási szerződés értelmében az I. ütem befejezési határideje 2013. november 30. A projekt előrehaladásáról mindig friss információt olvashat a www.cegledi-vse.hu weboldalon.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...