3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

“Boldog 19. dobosgála volt”

Neves külföldi és hazai előadókkal, ütőhangszer kiállítással és vásárral várták a 19. Nemzetközi Dobos Gálára a hangszer szerelmeseit. A már törzsvendégnek számító Szendrőfi Péter mellett színpadra lépett egy különleges formáció az Euro-African Playground és az est sztárvendége Mike Mangini, aki nagyszabású show-val készült. Tavaly már fellépett női énekes előadó is a dobgálán, akkor Wolf Kati, idén Radics Gigi hangjától volt elbűvölve a hazai és külföldi közönség.
– A visszajelzésekből hallom, hogy az utóbbi évek legjobb dobos gálája volt a mostani, elsősorban sokszínűsége miatt. Egyre több hangszerkiállító jön el a rendezvényre, amely már nem az üzletről, hanem a szakmai összetartozásról szól. Sok-sok mosolygó arcot láttam, ez egy boldog 19. dobosgála volt és már nagy erőkkel készülünk a 20. jubileumi gálára. – mondta el tapasztalatait lapunknak a szervező, Kármán Sándor (a kis fotón Manginivel).
A rendezvényen a műsoron kívül is adódtak szép pillanatok:
– Az egyik hangszerkészítő felajánlotta a sztárvendégnek, hogy próbálja ki pergődobjait és amelyik a legjobban tetszik neki, azt odaajándékozza. – osztotta meg  velünk a legemlékezetesebb pillanatot a szervező. – Az est lassan lezajlott, Mike Mangini az öltözőben volt már, de a hangszeres még mindig várta, hogy standjához látogasson. Végül, miután szóltunk neki, Mike kipróbálta a dobokat és már az elsők megtetszettek neki. A dob hangjára néhány hazainduló néző is odagyűlt, az öltözőben pedig Ibro, az Euro-African Playground dobosa is meghallotta, hogy “valaki a sarokban dobol” és kézi ütőshangszerével leült szemben Manginival. Így válaszolgattak egymásnak a dob nyelvén a rögtönzött örömzenélésen, miközben vagy hetvenen vették kamerával, telefononnal a spontán dobshow-t. Ilyen a dobgálák története alatt még sohasem adódott.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...