3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Superbike ceglédi indulókkal

Aki szereti a motorokat, annak nem szabad kihagyni a Hungaroringen megrendezett május 18-19-i Nyílt Nemzetközi Bajnokságot, ahol még ceglédi versenyzőknek is szoríthatunk. Stock 600-ban Oldal Imre (alsó fotó), Superbike kategóriában pedig Bezzegh István (felső fotó) áll rajthoz. Nemcsak Cegléden nagy az érdeklődés, hanem országosan is, hiszen a teljes magyar gyorsasági motor sport képviselteti magát. Bezzegh Istvánt kérdeztük a részletekről.
– Az egész magyar mezőny ott lesz a Talmácsitól kezdve. Öt kategóriára írták ki a bajnokságot: 125 sport, stock 600, super sport 600, stock 1000 és superbike, ebben indulok én is BMW motorral. Mindegyik kategóriában 40-50 induló lesz. A magyarok mellett cseh, szlovák és román motorosok küzdenek majd. 9 órától edzések, majd a  kvalifikáció zajlik és délután kerülnek megrendezésre a versenyek. Mindkét nap egy-egy különálló verseny zajlik majd minden kategóriában.

– Izgalmas és jó versenyek várhatóak, érdemes lesz tehát kilátogatni a Hungaroringre. Az elmúlt  futamod nem sikerült túl jól. Elmeséled mi történt Szlovákiában?
– Az első  nemzetközi  futamokat a Szlovákia Ringen rendezték. Az első futam közepesre sikerült, a 42-es mezőnyben a 9. rajtkockát szereztem meg. A futamra egy bátor húzás mellett döntöttem, mert lehűlt a levegő és úgy gondoltam, másik gumi keveréket választok. Nem vált be a stratégia, mert nem hűlt vissza eléggé az aszfalt, így a hátsó guminak nem volt elég tapadása és nem lehetett rendesen kigyorsítani a kanyarokból. Végül a magyarok között a negyedik, a nemzetközi mezőnyben pedig a hetedik lettem. A vasárnapi futam előtt nagyot bakiztunk. Jól sikerült az időmérő, a nyolcadik pozíciót szereztem meg, de a verseny előtt későn került a motorra az első kerék és keveset volt rajta a gumi melegítő. A felvezető körben próbáltam melegíteni, de úgy rajtoltam, hogy nem volt meg a megfelelő hőfoka. Az első balos kanyarnál 180-as tempónál sikerült is eldobnom a motort. Sokat pörgött a motor is és én is, azt hittem sosem állok meg. Nem vesztettem el az eszméletemet, de azért el kellett gondolkodnom, hogy fel tudok állni, vagy nem. Bevittek a dunaszerdahelyi kórházba, belső zúzódásokat és részleges izomszalag-szakadást szenvedtem. Most már jól vagyok, a motoromat is sikerült helyrehozni és várjuk a hungaroringi futamokat…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...