3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Diákok Pünkösdről


Csókás Bianka Annabell 2.m osztályos tanuló: –
Templomba megyünk, és Bibliát olvasunk, amelyből megismerjük a különböző történeteket. Innen tudjuk, hogy Jézus 40 napig a földön maradt, a tanítványokkal. A tanítványok kiválasztották Mátyást 12. apostolnak. Eljött a Szentlélek, és több mint 3000 ember keresztelkedett meg.

Hensch Boróka Gyöngyvér 2.m osztályos tanuló: – Pünkösdkor a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük. A tanítványok sorsot vetettek és Mátyást választották apostolnak a bűnt elkövető Júdás helyett, aki megbánta tettét. Ezen a napon 3000 ember keresztelkedett meg.

Karácsonyi Aliz 2.m osztályos tanuló: –Nem kell iskolába jönni, és ilyenkor ünnepségeket rendeznek. A Bibliából tudjuk, hogy 3000 ember keresztelkedett meg ekkor. Jézus a tanítványokra küldött Szentlelket. A tanítványokat a más nyelveken beszélők is értették, mintha anyanyelvükön szóltak volna hozzájuk.

Katona Henrietta 4.c osztályos tanuló: –A keresztény egyház egyik fő ünnepe. Számomra Pünkösd azt jelenti, hogy Istenhez térek, mint Péter szavára a 3000 ember, hiszen Isten nekünk a második apukánk.

Szeker Krisztina 7.b osztályos tanuló: –Pünkösd ünnepe azt jelenti, hogy a Szentlélek újra eljön, és az emberekben elkezd munkálkodni, akik pedig ezt már megtapasztalták, azokban megújul, megerősödik a Lélek.

Turó Zoltán 7.b osztályos tanuló: –A Szentlélek újjászül bennünket. Hitet, erőt ad. Közvetít egy új és jobb lehetőséget az életre. Pünkösdkor még inkább ráirányítják figyelmünket a Szentlélekre. Az emberek reménykednek és hisznek az Úr Jézus eljövetelében. Lelkük megtisztul szabadnak, és boldognak érzik magukat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...