21.3 C
Cegléd
2024. szeptember 8. vasárnap
spot_img

Vadászati kultúra és törvény

 

Az albertirsai rendezvényen Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke tartott diavetítéssel egybekötött színvonalas előadást a Vadászati Kulturális Egyesület céljairól. Bevezetőjéből kiderült az is, hogy a világban nincs olyan ország, ahol a vadászati kultúrával egy egyesület külön foglakozna. Magyarországon viszont a Kulturális Egyesület azon fáradozik, hogy a vadászatot, mint az ember és a természet viszonyának egyik legősibb formáját méltóvá tegye nemes hazai hagyományainkhoz. Egyesíteni törekszik mindazon vadászokat, természetbarátokat és környezetvédőket, akik hajlandók szövetségre lépni a magyar vadászati kultúra és etika fejlesztésére. (Az Egyesület az országot négy régióra osztotta fel és a térségünk Közép-magyarországi régióba tartozik (Pest-Komárom-Nógrád-

Fejér megye) amelynek elnöke én lettem. Szeretettel várom mindazok jelentkezését, akik ebben a munkában részt szeretnének venni.)

Szabó Ferenc a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti, halászati és vadászati főosztályának főosztályvezető helyettese az új készülő vadászati törvényről, a 2016. évi vadászterületek újra felosztásáról tartott előadást. Lehetőségünk volt az új törvény tervezetében betekinteni és javaslatainkkal kiegészíteni. 

Vadászüdvözlettel: Mészáros Iván

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Báger Barbara világbajnokságon szerzett sikere

Jordánia fővárosában Ammánban rendezték az U17-es korosztály világbajnokságát augusztus...

Plakátkiállítás Cegléden

Hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi...

Életmentés Abonyban

Abonyi rendőröknek köszönheti az életét az a 73 éves...

Gimnázium átadó

Augusztus 30-án került sor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium...

5 dolog, amiben a bordás kanna verhetetlen 

  Amikor folyamatosan anyagok tárolásának és szállításának nehézségeivel nézünk szembe,...