Új főzőkonyhát adott át február 21-én Pécelen a Cegléden közétkeztető TS Gastro. Az országosan szolgáltató cég naponta összesen tízezer ételadagot főz, ezt a mennyiséget növeli mostantól a péceli főzőkonyha. Az új konyhát a tervek szerint újabbak követik majd, mivel a vállalkozás az idei évre negyven százalékos bővülést tervez.
– Az idei évtől megváltozott közétkeztetési törvénynek megfelelően működtetjük konyháinkat, vagyis biztosítjuk, hogy az iskolákban, óvodákban, kórházakban, vagy bármely más közintézményben egészségesebben, az évszaknak megfelelően lehessen étkezni – hangsúlyozta Takács Zsolt, a TS Gastro Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a törvény megalkotói szerint túl sok energiát, zsírt és sót fogyasztunk, ezek arányát csökkenteni kell, inkább több gyümölcsnek, zöldségnek kell szerepelnie a közétkeztetésben a menüsorban. A cég ennek az elvárásnak is eleget tesz.
Az átadó ünnepségen Szűcs Lajos is részt vett, aki elmondta, az agglomerációban, így a Pécelen élők is elvárják, hogy ugyanolyan minőségű szolgáltatásokat vehessenek igénybe, mint a szomszédos főváros lakói. Az ilyen fejlesztések, mint ez a konyha, amely Pest megye legmodernebb mintakonyhája, biztosítják, hogy az itt élők a legjobb ellátásban részesüljenek – fogalmazott a Pest Megyei Közgyűlés Vezetője.