6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Katasztrófavédelmi verseny

A megújult Cegléd Városi Sportszoda adott otthont február 26-án a katasztrófavédők országos úszóversenyének, melyen húsz megyéből huszonkét csapat közel kétszáz résztvevője mérte össze tudását kilenc úszásnemben, két korosztályban és nemben az úgynevezett “pontszerző bajnokságon”.
A Katasztrófavédelmi Országos Pontszerző Bajnokság célja, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományának figyelmét felkeltse az aktív sportolási lehetőségek, az egészséges versenyszellem és az egészséges életmód kialakítása iránt. Az év folyamán több alkalommal, több sportágban (pl.: úszás, terepfutás, labdarúgás, atlétika, fekvenyomás, sárkányhajó stb.) zajló pontszerző versenyeken a megyék vetélkednek egymással. A versenyeken való részvétel a résztvevőknek szolgálati útnak minősül, a résztvevők számára térítésmentes utazást biztosítanak. A különböző sportágakban megrendezett fordulókon a csapatok pontokat szereznek, majd az idény végén összesített eredményhirdetésre kerül sor. A lagjobb megyék sporteszköz jutalomban részesülnek.
A ceglédi fordulón négy ceglédi versenyző indult Hörömpő Ferenc a 100m gyors úszásban és Fehér István a 200 m mell úszásban eredményesen részt vett. Klemec Ferenc a 100 m gyors úszásban 4. helyezést, Károly Zsolt szintén a 100 m gyors úszásban 3. helyezést ért el. A győztesek a 42 futam végén kupát, oklevelet kaptak. A mai fordulón a fővárosi katasztrófavédők szerezték a legtöbb pontot.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...