6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Programkavalkád a PIMI-ben

Névadónk ünnepe, a nőnap, a szalagtűző gála, az új jelöltek felvételije, nemzeti ünnepünk és a Színházi Világnap mind március hónapra esik, ezért ebben a hónapban különösen nagy terhelés van diákon, tanáron egyaránt.

Az eseménysorozat a Művészetek Napjával kezdődött, amit most március 6-án ünnepeltünk a Kossuth Művelődési Központ kamaratermében. A várossal közös rendezvényen Hegedűs Ágota alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt majd megemlékeztünk Patkós Irmáról, iskolánk névadójáról és tisztelegtünk a közelmúltban elhunyt ceglédi balettmester, Bretus Mária emléke előtt. Ebben az évben a művészetek közül a színjátszás és a tánc kapott nagyobb hangsúlyt – ez az iskola profiljából is ered -, de a későbbiekben szeretnénk minél több alkotóközösséget bevonni a munkába, hiszen Cegléden gazdag és sokszínű művészeti élet folyik. A nézők növekvő számából úgy tűnik, hogy egyre több embert érdekel a rendezvény. Kinőttük a Pinceszínházat, de úgy tűnik, hogy a kamaratermet is. Köszönjük a közreműködő színészeknek, táncosoknak, diákoknak és koreográfusoknak az áldozatos munkájukat és a Kedves Nézőknek is, akik elmesélték Patkós Irmával kapcsolatos élményeiket, igazolva ezzel azon törekvésünket, hogy az „élő emlékezet” a legszebb és legmeghatóbb!

Ugyanezen a napon színészeink és művésztanáraink közreműködtek a Városháza belső nőnapi megemlékezésén. Boldogan teszünk eleget az ilyen felkéréseknek, hiszen a szakmai fejlődésre jótékony hatást gyakorol a közönség előtti munka.

Március 7-én tartottuk végzőseink Szalagtűző Gálaműsorát a színházteremben. Tanulóink teltház előtt bizonyíthatták, hogy kiérdemelték a szalagot. A vegyes összetételű műsorban látható volt színházi jelenet a Csókos asszony című operettből, moderntánc, néptánc és balett produkció is színesítette a palettát. Egy-egy műsorszám után a 11. osztályosok feltűzték a régen várt szalagokat. Iskolánkban hagyomány, hogy névadónk születésnapjához igazítjuk a szalagtűző időpontját. A zsúfolásig megtelt színházban örömmel fedeztem fel régi diákokat és új jelentkezőket is, akiknek a felvételije két nap múlva következett, de már most érdeklődtek leendő iskolájuk kulturális élete iránt. A gálaműsort hajnalig tartó állófogadás és zenés-táncos mulatás követte.

Egész nap izgatottan vártuk a híreket Makóról, ahol a 10. és 11. osztály táncosai területi bajnokságon vettek részt Hornyák Dóra tanárnő vezetésével.  Közvetlenül a szalagtűző előtt érkezett az első információ a „nagyok” eredményhirdetéséről: aranyérmesek lettek, és ezzel továbbjutottak az aerobik diákolimpiára! Gratulálunk a mesternőnek, és a táncosainknak, név szerint Csorna Noéminek, Pecker Kirának, Gábriel Móniknak, Sziráki Krisztinának, Pálfi Leilának, Komonyi Dzsenifernek, Köck Evelinnek és Kis Fanninak! Már javában folyt a gála, amikor újabb eredményekről érkeztek hírek. A tizedikeseink, – Németh Dzsenifer, Kocsis Viktória, Réti Alexandra, Szabó Laura, Máté Katalin – 4. helyezést értek el, így ők is részesei lehetnek a Diákolimpia küzdelmeinek. Egyéni kategóriában, nagyon erős mezőnyben Rubes Krisztina mérettette meg tudását és a zsűri 6. helyezéssel jutalmazta. Gratulálunk mindenkinek az elért eredményéhez és köszönjük, hogy gyarapították iskolánk eredményeit!  

9-én tartottuk a szóbeli felvételi vizsgánkat, ahol 150 %-kos túljelentkezés mellett válogathattuk ki a következő tanév kilencedikeseit. Jó tanulmányi eredményű, megnyerő személyiségű fiatalokat ismerhettünk meg. Ígéretes évfolyamnak látszik ez az új

társaság! Várjuk őket szeretettel!

Gőzerővel készülünk a nemzeti ünnepre! Két helyszínen is játszunk majd Cegléden és Zagyvarékason. Folynak a „Valahol..” című zenés darab próbái is, amit március 27-én láthat majd a közönség.

Andó László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...