5.1 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Rendkívüli ülést tartottak

Rendkívüli ülést tartott az önkormányzat képviselő-testülete július 28-án, kedden. Az ülésen több napirendi pontot tárgyalt a grémium: módosították a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendeletet és a tulajdonosi hozzájárulást is a belső strand kapcsán levő TAO fejlesztésekhez, de döntöttek a Magyar Birkózó Szövetség kérelméről, valamint a testvérvárosi kapcsolatokért kitüntető cím adományozásáról is.

2015. július elsején lépett hatályba annak a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendeletnek a módosítása, amelynek értelmében – az eddigi havi gyakoriság helyett – negyedévente egy alkalommal jogosult a ceglédi illetőségű, érvényes közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlanhasználó arra, hogy maximum 250 kg háztartási hulladékot szállítson a lerakóhelyre – díjmentesen. Mivel a külterületen élő lakosság nem tudja igénybe venni ezt a lehetőséget (hiszen a közszolgáltatásba nem bevont városrészen élnek), ezért volt szükség a mostani ülésen a rendelet módosítására. Tekintettel arra, hogy az önkormányzati kedvezmény elsődleges célja, hogy csökkenjen az illegális hulladéklerakás, illetve hogy ne halmozódjon a hulladék a háztartásokban, ezért a rendeletmódosítással lehetővé tették a hulladékszolgáltatási közszolgáltatásba eddig be nem vont területek lakosainak is a negyedéves alkalmakkor a 250 kg-os hulladék elhelyezésének térítésmentességét.

A CVSE azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy meleg vizes és hideg vizes kutat, valamint napelemes rendszert alakítana ki a strandfürdő melletti területen, ehhez azonban az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulásának módosítására volt szükség. Az önkormányzat hozzájárult, hogy a CVSE a vízilabda szakosztályának juttatott társasági adókedvezmény felhasználásával a beruházásokat megvalósítsa.

A CVSE birkózó szakosztálya azzal a kéréssel fordult a Magyar Birkózó Szövetséghez, hogy a sportlétesítmény-fejlesztés részprogramon belül a szakosztálynak (a szövetség által) létesítmény felújítására javasolt támogatási összeget a szakosztály számára kedvezően alakult változások miatt létesítményvásárlásra használhassák fel, melynek bruttó értéke 125 millió forint. A szakosztály a szövetségnek megmutatta a megvásárolni kívánt létesítményt, amit mind minőségében, mint árban megfelelőnek találtak. A szövetség elnöksége végül hozzájárult ahhoz, hogy a megítélt fejlesztési támogatást (ami 95 millió forint) az eredetileg tervezett fejlesztés helyett létesítmény vásárlására fordíthassa a szakosztály. A szakosztály emellett 10 millió forint önrészt vállalt be, amihez – a fennmaradó összeg pótlására – az önkormányzat segítségét kérték. A grémium megszavazta, hogy 20 millió forint összeggel támogatja a létesítmény megvásárlását, azonban kikötötte: annak üzemeltetése a szakosztály feladata lesz.

Zárt ajtó mögött a képviselők döntöttek a „Testvérvárosi kapcsolatokért” kitüntető cím adományozásáról is. A rendkívüli és rendes testületi ülések döntéseiről bővebben a www.cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...