5.1 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Párakapu a Városházánál

A nagy melegben évről-évre már megszokhattuk, hogy az Önkormányzat ivóvízzel kínálja meg a belvárosban közlekedőket a Bácsvíz által biztosított lajtos kocsiból. Mostantól azonban további újdonsággal kedveskedik a hivatal, ugyanis a városháza előtt elhaladókat egy párakapu frissíti fel a forróságban.

– Nagyon kellemesen lehűti az embert, de természetesen nem kötelező alatta átmenni. Úgy helyeztük el  a Városháza épülete mellett, hogy van a járdán hely a kikerülésére.  – mondta el a helyszínen Dr. Diósgyőri Gitta jegyző. – A hőségriasztás egyelőre vasárnap éjfélig tart. Munkanapokon – a hivatal nyitva tartása alatt – mindenképpen lesz vízosztás és párakapu. Utána pedig meglátjuk, ha továbbra is marad a forróság, akkor továbbra is friss víz és felfrissítő pára várja az erre járókat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót  augusztus 16., vasárnap 24.00 óráig meghosszabbította. Cegléden friss víz és párakapu is várja a felfrissülni  vágyókat a Városhazánál.

Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...