3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Diákvéradás a Mezgázban

Diákvéradásokat szervez a Magyar Vöröskereszt ceglédi szervezete, melynek idén ősszel első állomása a Török János Szakközépiskola volt szeptember 15-én.

– Évtizedek óta tartunk a középiskolákban véradásokat. A diákok 18 éves kortól adhatnak vért, ehhez igazodnak a véradásszervezések időpontjai az iskolákban. – nyilatkozta lapunknak Dr. Csornai Ágnes, a Toldy Ferenc Kórház Véradó szolgálatának főorvosa. – Általában elmondható, hogy a diákok nagyobb számban adnak vért a lakosság egyéb rétegeihez képest. Ez egyrészt kori sajátosság, ez nekik egy kicsit buli is, hiszen szabad órát kapnak, de sokan meg is értik a véradás fontosságát, ennek a humánus cselekedetnek a jelentőségét. Az iskolák pedig partnerek abban, hogy helyet adnak és elengedik a diákokat a tanórákról. Köszönjük mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak a pozitív hozzáállást. A doktornő azt is hozzátette: a véradás azonban nemcsak a betegek oldaláról fontos, de fiataloknak is, mert az ilyenkor szokásos szűrővizsgálatok során akár vírusfertőzöttség is kiderülhet. A közismerten hiányos magyar egészségügyi kultúra fejlesztése is célja ezeknek a véradásoknak, akár a szűrővizsgálatok fontosságának tudatosítása, akár a véradás, mint karitatív tevékenység rendszeressé válása tekintetében.

A diákoknak legközelebb szeptember 29-én lesz lehetőségük vért adni a Bem iskolában 8.30-tól 11.30-ig, az Unghváry iskolában pedig 14-16 óráig.

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...