6.1 C
Cegléd
2024. október 23. szerda
spot_img

Tápiószecsőn kapták el az embercsempészeket

A Nagykátai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy férfit, aki Németország helyett Tápiószecsőre szállított négy szír férfit. A bíróság 3 év letöltendő börtönre ítélte az embercsempészt.
Négy szír állampolgár több embercsempész közreműködésével 2015 augusztusában érkezett Magyarországra, ahol Budapesten egy arabul beszélő férfival megállapodtak abban, hogy fejenként 500 euroért sofőrt szerez számukra, aki elszállítja őket Németországba. Ez a sofőr az ügy gyanúsítottja lett, aki vállalta, hogy a határsértőket Németországba viszi. Ő a szállításért előlegként 400 eurót kapott.
Az elkövető négy utasa Budapesten a Keleti pályaudvaron szállt be az embercsempész gépkocsijába, aki nem Ausztria felé, hanem Tápiószecső irányába indult el. Tápiószecsőn a rendőrök gépjármű ellenőrzés miatt meg akarták állítani a gyanúsítottat, ő azonban elhajtott, csak akkor állt meg, amikor a szirénázó rendőrautó utolérte. Az igazoltatás során a szír utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, az embercsempészt őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került.
A Nagykátai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban embercsempészés bűntette miatt az elkövetőt a Nagykátai Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottat 2015. szeptember 17-én 3 év letöltendő börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Új lehetőségek nyílnak az erzsébetvárosi ingatlanpiacon

Budapest talán legpezsgőbb éjszakai életéről a legismertebb ez a...

Eltűnt Lázár Beatrix

Egy 17 éves lányt keresnek a nagykőrösi rendőrök. A fiatal...

Szabadfogású diákolimpia sikerek

Hétvégén két versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók....

Migránsok bukkantak fel Csemőben

Csemő Önkormányzata oldalán október 17-én késő délután felhívás jelent...

Lopássorozat Abonyban

Lopás miatt kell felelnie annak a 19 éves abonyi...