3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

A vita csak most kezdődik

A Ceglédi Panoráma oldalán jelent meg október 23-án pénteken az a nyílt levél, melyben dr. László Istvánné az Ady Endre utcai óvoda ügyét is tárgyaló 2015. október 22-i képviselő testületi ülésen tapasztaltakról fogalmazta meg véleményét. Az óvodavezető azt sérelmezte, az intézménye ügyét tárgyaló ülésen a polgármester neki nem adta meg a szót, amit ő vezetői és női mivoltában is sértésnek vett.


A Takáts László polgármester a levélre reagálva az önkormányzati kommunikációval megbízott városi televízió oldalán adott ki nyilatkozatot az alábbiak szerint:

“Tisztelt dr. László Istvánné! Cegléd Város Képviselőtestületének október 22-i ülésével, majd a nekem címzett, de számomra el sem küldött levelével kapcsolatban a következőket szeretném Önnel tisztelettel megosztani.

Bizonyára mint egy önkormányzati intézmény vezetője tudja, hogy egy képviselő-testületi ülés lefolyásának vannak hatályos keretei, amit az aktuális SZMSZ-ünk szerint az ülés levezetőjének, vagyis nekem kell betartanom és betartatnom. A napirendi ponthoz hozzászólási lehetőséget adtam – a képviselő-testület tagjainak hozzászólása után, az én zárszavam előtt – a megjelent pedagógusoknak és szülőknek. E lehetőséggel hosszas várakozás után csupán egy szülő élt és mivel más hozzászoló nem jelentkezett a vitát lezártam. Lett volna lehetősége kifejteni véleményét, de Ön hozzászólási szándékát és hangos nemtetszését csak a vita lezárását követően jelezte. A testületi ülés vezetési rendjének betartatásával nem állt szándékomban sem a női mivoltában, sem az életkorában megsérteni Önt, és úgy érzem azzal, hogy a szót akkor már nem adtam meg, nem is tettem ilyet. Ha ennek ellenére ezt Ön mégis így érzi, akkor természetesen megkövetem…

Önnek, mint önkormányzati intézményvezetőnek véleményem szerint nem a nyilvánosság bevonásával kellene leveleznie a munkáltatójával. Az irodám ajtaja eddig és ezt követően is nyitva áll. Sajnálattal veszem tudomásul, hogy ezen ’ügyet’ felhasználva, félremagyarázva ellenzéki pártok és civil szervezetek kampányolnak, felhasználva a szülők érthető érzelmeit.

Megragadva az alkalmat szeretném ismertetni az előterjesztés valós tartalmát és szándékát: Az előterjesztés arról szól, hogy vizsgáljuk meg a Köztársaság úti óvoda felújítása kapcsán, hogy nem lenne-e célszerűbb úgy tervezni a munkálatokat, hogy ott több gyermek kaphasson korszerű, 21. századi ellátást. Ennek kapcsán felvetődött, hogy másik, szintén felújításra váró intézmény csoportjai is átkerülhetnének ide. De a vizsgálat előtt még nem döntött senki semmilyen bezárásról, elbocsátásról, csoportbontásról. A témáról a vita csak most kezdődik, lesz alkalma kifejteni érveit, és remélem meggyőződik arról is, hogy bennünket kizárólag a gyermekek jobb színvonalú, igényesebb környezetben való ellátása vezérel.

Maradok tisztelettel: Takáts László Polgármester”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...