„Miután a hatóság négyezer adagot kitevő romlott élelmiszert foglalt le Cegléden, a súlyosan hibázó szolgáltatót nem pénzbüntetéssel marasztalja el a város, éppen ellenkezőleg, ezentúl évi csaknem kilencmillióval többet kap.” – írja több vezető gazdasági hírportál a TS Gastro ceglédi közétkeztető cégről.
Mint a Figyelő Online beszámolt: „a TS Gastro ceglédi főzőkonyhájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei nem kevesebb, mint 240 kiló olyan élelmiszert találtak, majd foglaltak le, aminek már semmi keresnivalója sem lett volna ott. A romlott élelmiszer – közte több mint 80 kiló hús és húskészítmény – azonnali megsemmisítését rendelték el a TS Gastro számlájára. Kivételesen nagy fogásnak számított ez, nem véletlen, hogy a közvélemény azt várta, a polgármester majd az asztalra csap. Valljuk be, nem igazán ez történt. Néhány gyakorlatilag semmitmondó közlemény jelent csak meg, hogy várják a NÉBIH határozatát, s annak ismeretében megteszik a szükséges lépéseket.” Időközben a Figyelő Online birtokába jutott egy olyan városi határozat, mely szerint a TS Gastronak 5 százalékos áremelést ítéltek meg. „Tekintettel arra, hogy tavaly Cegléd város közétkezetésre szánt 216 millió forintjának oroszlánrészét, pontosan 170 millió forintot a TS Gastro kapta meg, könnyen kiszámítható, hogy ezentúl 8,5 millió forinttal több jár majd neki.”
A Ceglédi Panoráma megkereste Takáts László polgármestert az ügyben, melyre az alábbi választ kaptuk: „Az önkormányzat által megállapított 5 %-os díjemelésre a szóban forgó eset előtt került sor, egy korábbi megállapodás eredményeként, amelyet a város a 2015. évi költségvetés tervezésekor beépített és el is fogadott. Az új közétkeztetési előírások alapjaiban változtatják meg a közétkeztetést és jelentős többletköltséget rónak a közétkeztetési szolgáltatókra, elég csak a sótartalom csökkentésére, vagy a teljes kiőrlésű lisztekből készült termékek előtérbe helyezésére gondolni. Ezt a jogszabályi változás okozta költségnövekedést ismerte el az önkormányzat, hosszú egyeztetést követően.”