Egy híján 600 oklevelet tettek ki az újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde helyiségébe. A tetemes mennyiségű elismerő oklevél 2015 nyaráig gyűlt össze.
– Talán a legbüszkébbek a 2007-es „Az ország legjobb pálinkája” címet elnyert ágyas cigánymeggy párlatra lehetünk és amikor 2012-ben mi lettünk az „Év kereskedelmi pálinkafőzdéje” Magyarországon. – válaszolt abbéli kérdésünkre Bolyhos Zoltán tulajdonos, hogy a többszáz elismerés közül melyikre a legbüszkébb.
– Mi a jó pálinka titka? Ha nem titkos…
– Jó pálinkához étkezési minőségű gyümölcsöt kell venni, ez 70 %-ban már meghatározza a minőséget. Szükséges még korszerű erjesztőtechnológia és ami még fontos az emberi tényező: a jó főzőmester.
– Tervek?
– Mindig van lehetőség tovább fejlődni. Idén már 16 oklevéllel bővült a gyűjtemény. Az évi 5-6 pálinkaversenyen szakértők és a fogyasztók is minősítik párlatainkat és örülünk, hogy mindkét körben elismerésre találnak.