0.3 C
Cegléd
2024. november 26. kedd
spot_img
spot_img

Ceglédi séf a Bocuse d’Or-on

Bekerült a Bocuse d’Or magyar selejtezőjébe, a legjobb tíz közé Tóth Pál ceglédi szakács, aki jelenleg a Kővirág Étterem séfje. Ha minden szerencsésen alakul a tehetséges fiatal számára, akár ő lehet az, aki hazánkat képviselhet majd 2018-ban Torinoban a Bocuse d’Or európai döntőjén.

Augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, akik szeretnék megmérettetni magukat a következő Bocuse d’Oron. A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló neves zsűri Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A szeptember 20-án nyilvánosságra hozott továbbjutók között Tóth Pál is szerepel. A Bocuse d’Or magyar selejtezőjére december 3-án kerül sor, a magyarországi döntő pedig majd februárban lesz.

Fotó: Pali versenytányérja

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Miért fontos a klíma szakszerű tisztítása?

    Ha egy minőségi klímát választunk, amit szakértők szerelnek be,...

Elegáns női blúzok: melyek a legkelendőbb változatok, hogyan viseljük őket?

    A női blúzok egyértelműen az elegáns ruhatár alapdarabjai közé...

A digitalizáció határai: Megmenthetik a digitális ikrek az iparágakat?

      Az "Internet of Things" (IoT) eszközök száma óriási növekedés...

Ceglédi elismerés a Szent Erzsébet-díjak átadásán

November 16-án, a váci Nagyboldogasszony-székesegyház ünnepi szentmiséjén adták át...

Az ipari mennyezeti lámpák szerepe a mindennapokban

  Az ipari mennyezeti lámpák, vagy más néven csarnokvilágítók, elengedhetetlen...