1.3 C
Cegléd
2024. november 26. kedd
spot_img
spot_img

Tóth Pali Bécsben főzött

Decembertől három hónapon át tanult Bécs legjobb éttermében a ceglédi Tóth Pál, jelenleg a Balaton-felvidéki Kővirág étterem vezető séfje. A Steirereck étterem séfje Heinz Reitbauer, akit az évtized chefjévé választottak örömmel mutatta a szakmai fogásokat, amelyek éttermét a világ 9. legjobbjává tették.

„A Chef nagyágyú, a világ legjobb szakácsai között tartják számon, az éttermet pár éve a világ 9. legjobb éttermének választották. A decemberi hónap volt a legkeményebb heti 6 nap 9-től este11-ig dolgoztunk, egy műszakban 25-30 szakács. Az étterem francia stílusú konyhát visz, modern technológiákkal ötvözve, van külön egy laboratórium rész, ahol fermentálnak. Rengeteg új inspirációt kaptam az elmúlt 3 hónapban. Rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg. Hálás vagyok a kint töltött időért.” – számolt be Pali az ottani élményekről, de úgy tűnik a bécsiek is szívükbe zárták, mert az utolsó napon a csapat feltűrt ingujjban – ami már Pali védjegyének számít – várták a magyar séfet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Miért fontos a klíma szakszerű tisztítása?

    Ha egy minőségi klímát választunk, amit szakértők szerelnek be,...

Elegáns női blúzok: melyek a legkelendőbb változatok, hogyan viseljük őket?

    A női blúzok egyértelműen az elegáns ruhatár alapdarabjai közé...

A digitalizáció határai: Megmenthetik a digitális ikrek az iparágakat?

      Az "Internet of Things" (IoT) eszközök száma óriási növekedés...

Ceglédi elismerés a Szent Erzsébet-díjak átadásán

November 16-án, a váci Nagyboldogasszony-székesegyház ünnepi szentmiséjén adták át...

Az ipari mennyezeti lámpák szerepe a mindennapokban

  Az ipari mennyezeti lámpák, vagy más néven csarnokvilágítók, elengedhetetlen...