Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával idén 10. alkalommal rendezi meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. Az öt döntős között a nagykőrösi Vanília & Gelarto Cukrászda is szerepel Erdei nimfa nevű tortájával. A cukrászda 2019-ben az Év fagylaltja verseny ezüstérmese, 2020-ban pedig az Országtorta versenyen lett második Fenséges fügés manna nevű kreációjával.
Az idei cukormentes torta verseny elődöntőjében a hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan kreációk is a zsűri asztalára kerültek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott harmonikus ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a szeder, a málna, a barack és az eper. A döntőbe a következő munkacímmel nevezett torták kerültek be:
👏 Beszterce rózsája – Füredi Krisztián/Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
👏 Erdei Nimfa – Karikó Orsolya/Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös
👏 Havasi Málna- Novák Ádám -Csonka László/REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
👏 Szedresem – Dr. Veres Ildikó/ AMI Süti, Monor
👏 Zserbó Cukormentesen – Novák Ádám- Dovalovszky Barbara/REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged