-1.2 C
Cegléd
2024. november 24. vasárnap
spot_img

3 hasznos tipp a candida-étrend összeállításához

 

A candida okozta fertőzés manapság gyakoribb probléma mint hinnénk, noha sokan nincsenek is tisztában vele, hogy panaszaikat a candida gomba túlszaporodása okozza. A jó hír viszont az, hogy egy megfelelően összeállított diétával le lehet győzni a fertőzést. 

 

Persze azt senki sem ígéri, hogy ez egyszerű vagy gyors lesz, az alábbi tippek azonban sokat segíthetnek:

  • Alkalmazz természetes gombaölő szereket!

 

Mielőtt konkrétan rátérnénk a diétára, érdemes egy kicsit a kiegészítő módszerekről is beszélni. A candida általában akkor okoz gondot, ha a szervezet túl van savasodva, ezért a lúgosítás és a méregtelenítés szerepe sem elhanyagolható. 

 

Ezenfelül érdemes napi szinten fogyasztani olyan táplálékkiegészítőket, amik hatásosak a candida ellen: ilyen például a Myrobalan NoDida kapszulája. A természetes összetételű készítmény legnagyobb előnye, hogy segít helyreállítani a szervezetben a candida szintjét. Igen, jól olvastad, helyreállítani, nem pedig kiirtani, hiszen a candidára kis mennyiségben szükség van, nem szabad teljesen elpusztítani!

 

Optimális mennyiségben semmilyen panaszt nem okoz, sőt, a jelenléte voltaképpen hasznos is, hiszen hozzájárul az egészséges emésztéshez. Bajt csak akkor okoz, ha a helytelen életmód miatt túlszaporodik.

  • Iktasd ki az étrendedből a fertőzést fokozó élelmiszereket!

 

A diéta során bizony egy időre búcsút kell venni egyes ételektől, vagy legalábbis drasztikusan le kell csökkenteni a fogyasztásukat. 

 

Ezért mellőzd a cukrot és élesztőt tartalmazó élelmiszereket, ugyanis e két alapanyag a candida kedvenc táplálékai közé tartozik, vagyis elősegítik a további szaporodását! Ugyanígy tiltólistásak az erjesztett élelmiszerek, a kandírozott gyümölcsök, az alkoholos italok, a tejtermékek, a gombák, a szójatartalmú ételek vagy a szárított fűszernövények. 

 

Súlyosabb panaszok esetén akár drasztikusabb diétára is szükség lehet, ami a fentiek mellett kizárja még a szénhidrát- és keményítőtartalmú zöldségeket, azaz a burgonyát, a sárgarépát, a paszternákot, a cukorborsót, a céklát is. 

  • Arra koncentrálj, hogy mit ehetsz, és ne arra, hogy mit ne!

 

Egy lemondásokkal járó diéta frusztrálttá tehet, hiszen folyton csak az jár a fejedben, hogy mennyi mindent nem szabad fogyasztanod. Mi lenne, ha megfordítanád a dolgot? Fókuszálj inkább arra, amiket fogyaszthatsz! 

 

Kísérletezd ki, hogy mennyi finom és változatos ételt tudsz készíteni fokhagyma, brokkoli, paprika, paradicsom, padlizsán, fejes saláta, uborka, avokádó, spenót, retek, karfiol, spárga, bogyós gyümölcsök, sovány húsok, halak, hajdina, hidegen sajtolt olajok felhasználásával!

 

Ha eddig még nem tetted, akkor keress fel egy olyan pékséget, ahol árulnak egészséges alapanyagokból készült, élesztő és cukor nélküli kovászos kenyeret, természetes édesítőszerekkel ízesített pékárukat! Lehet, hogy annyira ízleni fognak majd, hogy később sem térsz vissza a megszokott termékekhez. 

 

A diéta során légy türelmes, és koncentrálj a gyógyulásra! Ne feledd: minden fejben dől el!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ceglédi elismerés a Szent Erzsébet-díjak átadásán

November 16-án, a váci Nagyboldogasszony-székesegyház ünnepi szentmiséjén adták át...

Az ipari mennyezeti lámpák szerepe a mindennapokban

  Az ipari mennyezeti lámpák, vagy más néven csarnokvilágítók, elengedhetetlen...

Szükségük van-e a vállalkozóknak céges lakásbiztosításra?

  A válasz egyértelműen az, hogy igen. De térjünk ki...

Kia Picanto – A kisvárosi cirkáló

A Kia Picanto minden városi autós számára ismert, aki...

Az elmúlt száz esztendő legnagyobb vasútépítési fejlesztése

Az elmúlt száz év legnagyobb vasútépítési fejlesztése valósul meg...