5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Síelés Cegléden

Bár még ma is költséges sportnak számít a síelés, az utóbbi években egyre többen, becslésem szerint a ceglédek 15 %-a is hódol a téli sportoknak, évente néhány napot, vagy egy hetet. – tudtuk meg Györe Szabolcstól, a Györe Kerékpárbolt tulajdonosától, ahol idéntől sífelszereléseket is lehet bérelni.
A tehetősebbek, akik beleszeretnek a síelésbe megveszik a nem éppen olcsó felszerelést. Mi inkább az igényes alsó-közép – középosztály kölcsönzési igényét igyekszünk kiszolgálni. Bár a síelő helyeken is lehet kölcsönözni, aki nem akar bizonytalanra menni annak érdemes itthonról vinni a felszerelést.  A másik szegmens pedig a gyerekek, akik állandóan nőnek, évente más méretű bakancs, kötés, síléc szükséges, nem beszélve a jövőre már Ausztriában is kötelező bukósisakról. Nekik nem is érdemes felszerelést vásárolni, 4 éves kortól a kamasz korosztályig minden szükséges bérelhető. A következő szezonra tervünk, hogy a sífelszerelések karbantartását, szervízelését is vállaljuk majd.  
 
Cegléden egyébként az általános iskolák népszerűsítik leginkább a síelést, több iskola szervez sítúrát, sítábort a gyerekeknek. Van olyan iskola, amely alapfelszereléssel – léc, kötés, bakancsok – is rendelkezik.
Akik gyakorolni szeretnének, mielőtt a sípályára kerülnek, azoknak már Magyarországon is létezik nyári sípálya Budapesten. Télen pedig itthon a Mátrában – több síparkban – lehet kipróbálni síelést vagy snowboardozást.
A közeli országok közül Szlovákiában a Magas-Tátra sípályái népszerű célpontok. Ausztria viszont a biztos befutó, elsősorban közelsége és hóbiztossága miatt. A magyarok között favorit síúticél országban a költségek nem sokkal magasabbak mint akár itthon, viszont a nyújtott szolgáltatások színvonalát, minőségét garantálják.
Olaszország a távolság miatt többe kerül, de síelés szempontjából egzotikusabb, mediterrán hangulatú, azok választják úticélul, akik a síelést más programokkal is össze akarják kötni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...