16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Megyei döntő a Közgázban

A verseny 2 részből állt. Az elsőben a versenyzők az általuk hozott szöveget olvasták fel, amit otthon annyit gyakorolhattak, amennyit akartak, de itt már nem volt felkészülési idő. A teremben a háromtagú zsűrin kívül a többi izgatott versenyző, felkészítő tanáraik és hozzátartozóik is bent lehettek, akik lélegzetvisszafojtva hallgatták a diákokat. A szakközépiskolákból 14, a gimnazisták közül pedig 22 diák vett részt az eseményen. A második rész előtt egy kis pihenőt tartva ismerkedhettek össze Pest megye legszebben beszélő diákjai. Új kapcsolatok, barátságok és ismeretségek születtek, amik a későbbiek során esetleg hasznosak lehetnek.
A második részben a versenyzőknek egy általuk nem ismert szöveget kellett felolvasniuk, immár csak a zsűrinek. Az „éles bevetés” előtt mindenki kapott 5 percet a Wass Albert-szöveg átolvasására, hogy értelmezze és e rövidke idő alatt felmérje, hogy hová is kéne tenni a hangsúlyokat. Talán ezek voltak a legnagyobb feszültséggel teli percek, amik befolyásolhatták a verseny kimenetelét.
A tét az volt, hogy ki az a 2-2 versenyző, aki bejut a győri országos döntőbe. Ez a gimnazisták közül Szász Júliának (Batthyány Kázmér Gimnázium, Szigetszentmiklós) és Kovács Krisztiánnak (József Attila Gimnázium, Monor), közülünk pedig Szabó Bertának és Molnár Zitának (mindketten Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Vác) sikerült. A legjobb ceglédi a 3. helyezett kereskedelmis Csizmár Christopher lett.
E nagyszabású esemény alatt szendvicsekkel, kávéval és teával kedveskedtek a versenyzőknek az iskola tanárai. A rendezvény szervezője Füle Bernadett tanárnő volt. Mint először versenyzett (és 4. helyen végzett) közgázos diák, örülök, hogy képviselhettem iskolámat a megyei fordulóban, rengeteg tapasztalatot és új ismerősöket gyűjtöttem. Remélem, hogy jövőre is lesz alkalmam ezen az eseményen részt venni!

Képek galériánkban…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....